Sport     | 05.08.2019. 14:23 |

Dodijeljene prve medalje za državne predstavnike Sportskih igara mladih

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. augusta (FENA) - Devete BH Telecom Sportske mladih na finalnom takmičenju u Sarajevu dobile su prve pobjednike i predstavnike BiH za Međunarodno finale igara u Splitu. 

Coca-Cola SIM svečana dodjela medalja održana je u nedjelju u dvorani Mojmilo, a na postolja popeli su se dječaci i djevojčice koji su se pokazali kao najbolji u nogometu za kategoriju 2008. godište i mlađi te 2004. godište i mlađi, u obje konkurencije, kao i košarkaši za kategoriju 2003. godište i mlađi, također u muškoj i ženskoj konkurenciji. 

Posebno zanimljiva bila je finalna utakmica Coca-Cola Cup-a, takmičenja u nogometu za stariju kategoriju u kojoj su se sastale ekipe "Samba" iz Sarajeva i "Kost i koža" iz Banovića. U konačnici, pobjedu su ostvarili dječaci iz Banovića ali su svoju radost podijelili sa protivničkom ekipom te istakli da su svi oni pobjednici.

Prije uručenja medalja najboljima, odigrane su i finalne utakmice Kinder+Sport Cup-a takmičenja u košarci, a pred punom dvoranom Mojmilo, slavile su ekipe "Žuta podmornica" iz Zenice u ženskoj, i "Marsovci" iz Bratunca u muškoj konkurenciji.

Prva smjena finalista danas napušta glavni grad Bosne i Hercegovine, a u Sarajevo stižu finalisti odbojke, odbojke na pijesku, šaha, tenisa, stonog tenisa i rukometa.

Svečana dodjela medalja za drugu smjenu finalista planirana 6. augusta u dvorani Mojmilo, a takmičenja počinju danas u 16 sati u dvorani Gimnazije Dobrinja, SRC Halilovići te dvorani Mojmilo.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Karl-Heinz Rummenigge proglašen ambasadorom Sportskih igara mladih

Sportske igre mladih obilježile Svjetski dan djeteta

Spektakularni All-Star sport day u Splitu za kraj 27. sezone Sportskih igara mladih

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!