FENA biznis     | 06.08.2019. 11:57 |

Obuka za CNC operatera u INTERA TP-u

FENA Saopćenje

Gospodarski procesi oduvijek nemilosrdno određuju trendove na tržištu rada čineći neka zanimanja popularnijima od drugih. U posljednjih nekoliko godina, ti trendovi su stavili poseban naglasak na zanimanja CNC operatera i CNC programera koji su postali jedni od najtraženijih kako u Bosni i Hercegovini i zemljama regije, tako i Europi. Upravo se u tim zanimanjima krije i vaša prilika da postanete traženi na tržištu rada!

Za postati kvalificiranim u ovom području ne morate ići dalje od Mostara! Dugi niz godina INTERA Tehnološki Park član je svjetske HTEC mreže te je prepoznat kao jedan od najboljih i najprofesionalnijih centara u Europi za edukacije u području CNC tehnologija.

INTERA TP i Haas – uvijek na strani pobjednika!

HTEC centar zapravo je skraćenica od Haas Technical Education Center. Već tri godine Haas je dio Formule 1, najskupljeg i najsofisticiranijeg sporta trudeći se svojim vozačima dati priliku postati najbržima i najboljima na svijetu. Upravo to svojim edukacijama u području CNC tehnologija INTERA TP nudi svojim polaznicima – u HTEC centru možete steći vještine koje će vam pokazati brži put do razvoja i pomoći u razvoju poslovne karijere.

Novi ciklus obuke na suvremenim strojevima

Jesen u INTERA Tehnološkom Parku obilježit će novi ciklus jedne od najdugovječnijih obuka, one za CNC operatera! U ponedjeljak, 16.9.2019.  godine počet će obuka koja traje 90 sati tijekom tri mjeseca, a podijeljena je na tri modula - teorijski dio i dva modula praktičnog rada na CNC glodalici i CNC tokarilici. U sklopu obuke za profil ''CNC operater'', vrhunski predavači na polaznike prenose sva znanja koja CNC operater mora posjedovati: od usvajanja osnovnih pojmova do samostalne praktične izrade dijelova od čelika i aluminija uz primjenu tehnoloških listi i mjernih protokola. Dodatnu pogodnost predstavlja činjenica da se obuka izvodi na najmodernijim industrijskim strojevima, visokokvalitetnim alatima i pratećoj opremi. Pored same obuke, INTERA Tehnološki Park vam može pružiti priliku da stupite u kontakt s poslodavcima koji traže nove kadrove.

 Besplatno probno predavanje

Kako biste dobili bolji uvid u ono što polaznici uče tijekom obuke, kao i u prilike koje se otvaraju stjecanjem novih znanja, INTERA Tehnološki Park organizira besplatna probna predavanja koja će se održati u 17h u petak, 6.9.2019. godine.

Zakoračite prema novom zanimanju

Svijet proizvodnje u posljednjih se nekoliko godina značajno promijenio upravo zahvaljujući primjeni CNC tehnologija i automatiziranih alata kojima se upravlja pomoću programiranih naredbi. Lokalne, regionalne i međunarodne metalne, drvne i druge industrije već godinama bilježe rast te traže kvalitetne kadrove koji mogu odgovoriti na potrebe tržišta. Ne propustite biti dijelom ove priče i učiniti korak prema profesionalnom uspjehu!

Za sve detaljne informacije o obuci i samoj prijavi obratite se na htec@intera.ba.

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U Tužilaštvu BiH obuka o rukovođenju procesom u predmetima korupcije i finansijskog kriminala

Obuka za policijske službenike MUP-a ZDK uz podršku OSCE-ove misije u BiH

U Goraždu trodnevna radionica 'Komunikacija sa ranjivim grupama'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo