Stranačke aktivnosti     | 06.08.2019. 16:49 |

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

FENA Saopćenje

Nevjerojatno je da poslije toliko godina međunarodna zajednica zajedno sa domaćim političarima kao veliki uspjeh navode dogovorene principe za formiranje vlasti u BiH. Između ostalog navodi se obveza poštivanja Dejtonskog sporazuma, teritorijalnog integriteta BiH i princip vladavine prava te da se obvezuju na provedbu svih presuda kako domaćih tako i europskog suda za ljudska prava. Sasvim je normalno da se ovakve stvari poštuju jer svi su već od ranije preuzeli sve navedene obveze i tu ništa ne vidimo novoga. Okarakterizirati ovaj sporazum kao veliki uspjeh je zapravo konačno priznanje vladajućih kako do sada nisu poštivali sve navedeno.

Voljeli bismo da ovaj sporazum uspije, ali smo skeptici. Poučeni dosadašnjim iskustvima te ne ispunjenim obećanjima domaćih političara HS BiH izražava bojazan da će ovakav sporazum doživjeti neuspjeh i da će već na prvom izazovu odnosno prvom zavoju izletjeti sa euroatlantskog puta na koji se oni pozicioniraju samo preko principa ali ne i stvarne želje da se nešto promijeni.

Ured za informiranje HS BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost Županijskog odbora HDZ-a BiH ŽSB

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo