Kultura     | 07.08.2019. 08:45 |

Mostarsko ljeto: Večer turskog filma

FENA Saopćenje

MOSTAR, 7. kolovoza (FENA) - U sklopu manifestacije "Mostarsko ljeto 2019", Institut Yunus Emre u Mostaru predstavit će večeras u 21 sat u CineStar kinu u Mostaru turski film "Ayla - dijete rata".

Film na veliki ekran donosi istinitu i dramatičnu priču iz Korejskog rata. Godine 1950. podoficir Süleyman pronalazi djevojčicu na bojnom polju. Izbezumljena i bez roditelja petogodišnja Korejanka je veoma uplašena. Podoficir uzima djevojčicu i daje joj ime Ayla. U kratkom periodu, podoficir i Ayla koja je donijela radost u jedinicu, postaju kao otac i kćer. Međutim, nakon 15 mjeseci donesena je odluka da se jedinica vrati u Tursku. Podoficir Süleyman ne želi da ide i da napusti Aylu i čini sve što je u njegovoj moći ali ne može prekršiti korejske zakone. Süleyman je prisiljen da ostavi malu djevojčicu Aylu u sirotište. Na rastanku obećavaju jedno drugom da će se ponovo sastati.

Hoće li se ovo dvoje ikada više vidjeti?...

Film je režirao Can Ulkay, a scenarij potpisuje Yiğit Güralp. Pored glavnih glumaca u filmu Çetin Tekindor, Taner Birsel, İsmail Hacıoğlu i Ali Atay, sporedne uloge su ostvarili Duygu Yetiş, Büşra Develi, Erkan Petekkaya, Esra Dermancıoğlu, kao i poznata filmska imena poput Altan Erkekli, Sinem Öztürk Uslu, te dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu na Međunarodnom filmskom festivalu u Milanu Damla Sönmez za ulogu u filmu "Deniz Seviyesi".

 Glazbu za film komponirao je Fahir Atakoğlu.

 Ulaz je slobodan.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Projekcija filma 'Gdje je Anne Frank' u povodu Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta

Otvoreno 17. izdanje Mostar film festivala

Nakon dvije decenije Dino Mustafić ponovo na filmskom setu,'Paviljon' nose renomirana glumačka imena

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!