Bosna i Hercegovina     | 07.08.2019. 13:05 |

Donji Vakuf dobio prvi moderno opremljen fitnes centar i teretanu

FENA Mevlida Ridžal

DONJI VAKUF, 7. augusta (FENA) - Prvi moderno opremljen fitnes centar i teretana otvoreni su u Donjem Vakufu, na radost svih onih koji su priželjkivali jedan takav objekt u tome gradu.

Finansijer projekta, koji su inicirali članovi Asocijacije za aktivno društvo (AZAD), jeste Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a njegovo provođenje podržala je i Međunarodna organizacija za migracije (IOM).

-Samim osnivanjem naše asocijacije, dali smo sebi zadatak da budemo uvijek pozitivna priča ovog grada. Ovo je jedan od prvih velikih koraka u tom pravcu, jer poklanjamo mladima u našoj općini moderan fitnes centar – kazao je projekt menadžer Ismail Elkaz.

Zahvalio je svima onima koji su pomogli da se zamišljena ideja provede u djelo, odnosno projekt realizira do samog kraja.

-Mi želimo da u narednom periodu mladi Donjeg Vakufa vrate nadu u bolju budućnost, i da ih potaknemo da se potrude da ostanu ovdje, u najboljem i najljepšem gradu - naglasio je.

Dodao je da će udruženje "AZAD“ biti "lađa koja vodi mlade u Donjem Vakufu“, te pozvao privrednike, političare i sve prijatelje toga grada da budu "vjetar u jedra broda koji ide naprijed“.

Za predsjednika Općinskog vijeća u Donjem Vakufu Nasera Rujanca, implementacija projekta je od ogromnog značaja, naročito za sportiste i rekreativce.

-Općina je omogućila da se maksimalno iskoriste kapaciteti Sportske dvorane, popunjavanjem ovih prostorija s fitnes centrom. Posebno me raduje da će naši sportski kolektivi moći koristiti termine u sklopu ove teretane - kazao je.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Bećirović: Evropski put je nemoguć bez zaštite ustavnog poretka BiH

Svečano otvorene adaptirane poslovne prostorije Porezne ispostave Donji Vakuf

Sutra obilazak korisnika stambenog objekta socijalnog stanovanja u Donjem Vakufu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'