Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 07.08.2019. 13:02 |

U Tuzli se oprostili od legende Slobode Fahrudina Avdičevića

FENA

TUZLA, 7. augusta (FENA) - Veliki broj građana Tuzle, članova porodice, prijatelja, ljubitelja nogometa, bivših i sadašnjih igrača Slobode, na dostojanstven način oprostili su se danas od Fahrudina Avdičevića, legendarnog nogometaša tuzlanskog kluba koji je poslije kraće bolesti preminuo u ponedjeljak, u 77. godini.
 
U sali Narodnog pozorišta Tuzla održana je komemoracija, a otvorena je i knjiga žalosti.

Uime Slobode od Avdičevića se oprostio suigrač Nihad Mujezinović, koji je kazao da je „Avdičević bio veliki profesionalac i znalac, kao i osoba od ugleda i poštovanja“.

Dugododišnji član rukovodstva kluba i član UO RSD Sloboda, Bahrija Tanović, naglasio je da je „od 1919. godine, kada je Sloboda osnovana, kroz klub prodefilovao veliki broj igrača, ali da je malo ko od njih ostavio traga kao Avdičević“.

- Svojevremeno su splitski Hajduk i beogradski Partizan nudili pravo bogatstvo kako bi ga doveli u svoje redove, ali je on ostao vjeran svojoj Slobodi, u kojoj je, iako je defanzivac, u nekim sezonama bio prvi strijelac ekipe - podsjetio je Tanović.

Uime Grada Tuzle od Avdičevića se oprostio gradonačelnik Jasmin Imamović. Veliki broj pojedinaca i klubova uputili su Slobodi i porodici telegrame saučešća, a bivši igrač Željezničara, a sada Slobode, Samir Bekrić, uime tima s Grbavice, na odar je stavio veliki buket cvijeća.

Posljednji ispraćaj Avdičeviću upriličen je u ranim popodnevnim satima ispred Komemorativnog centra u Tuzli, gdje su počasnu stražu držali mladi igrači Slobode svih generacija, a potom i veterani kluba i suigrači preminulog nogometaša.

Avdičević će nakon vjerskog obreda u Jalskoj džamiji biti ukopan na mezarju Goli Brijeg u Tuzli.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Sutra komemoracija i sahrana književnika Mirsada Bećirbašića

Mostar: Komemoracija talijanskim novinarima 30. siječnja

Na Fakultetu političkih nauka upriličena komemoracija profesoru Esadu Zgodiću

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'