Sport     | 07.08.2019. 18:02 |

Baga: Nismo slabiji tim nego prošle godine

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 7. augusta (FENA) – Bjeloruski prvak BATE Borisov, pred večerašnji trening na zeničkom Stadionu Bilino polje, održao je pres-konferenciju na kojoj je o sutrašnjoj utakmici 3. pretkola Europske lige protiv bh. prvaka Sarajeva govorio trener Aleksey Baga.

 -Od prošle nas je godine napustilo nekoliko igrača, koji su otišli u neke druge klubove i druge države,  ali, ni novi sastav nije ništa slabiji nego onaj prošle godine - smatra Baga, koji je istakao da je zadovoljan uslovima na zeničkom stadionu.

Koliko znam, ovaj stadion ima dugu nogometnu istoriju i bit će lijepo igrati na njemu, kazao je Baga.

On, kaže, ne želi ni razmišljati o mogućem neuspjehu protiv Sarajeva. Naravno, ističe, kao i za bilo koji poraz, njihova bi javnost bila reazočarana.

- Ali, ne razmišljamo o porazu - poručio je Baga. BATE je zadnjih 13 sezona uzastopno prvak svoje države, a ukupno imaju 15 titula prvaka Bjelorusije. Prvi put gostuju u Bosni i Hercegovini.

- Gledali smo nekoliko mečeva i dobro izanalizirali sastav Sarajeva. Generalno, nije nam prvi put da igramo na ovim prostorima.Igrali smo u Beogradu. Bit će nam drago da igramo protiv Sarajeva - kazao je Baga.

Sarajevo je, istakao je on, jak i dobro izbalansiran tim, čiji je trener Husref Musemić legenda bh. nogometa.

Većih problema oko sastava, istakao je Baga, nemaju. Nedostaje im samo Egor Filipenko, koji je povrijeđen i ostao je u domovini.  

BATE je kvalifikacijama za Ligu prvaka u 1. predkolu eliminisao poljski Piast, kojeg su, nakon 1:1 na svom terenu, savladali u gostima s 2:1, dok ih je u 2. pretkolu izbacio norveški Rosenborg. Kući su bili dobili s 2:1, ali su u gostima izgubili s 2:0 te ispali.

Mogući sastav BATE Borisova: Cichkan- Rios, Simović, Volkov, Filipović- Yablonski, Baga, Dragun- Touminen, Stashevich, Skavysh.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Sarajevo nakon prvog poluvremena od BATE Borisova gubi s 0:1

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo