Stranačke aktivnosti     | 08.08.2019. 14:25 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

„Banjaluka iza sebe ima skoro četiri pune godine koje su izgubljene. To je rezultat kontinuiteta vlasti na lokalnom, ali i republičkom nivou“, rekla je poslanik PDP-a u NSRS Jelena Trivić, koja je i potpredsjednica Gradskog odbora PDP-a Banja Luka.

Trivićeva je rekla da je prosječna plata u Banjaluci u protekle 4 godine porasla za mizernih 25 KM, dok su skuplja struja, voda, odvoz smeća, autobuske karte, gorivo i druge potrepštine još više unazadili ionako nizak životni standard.

Ona je rekla da je gradska administracija prenatrpana, te da bi zakonom propisanim kriterijumom od tri zaposlena na hiljadu stanovnika u gradskoj upravi u Banjaluci trebalo biti zaposlenih 600 radnika. Trenutno, prema zvaničnim podacima u Gradskoj upravi Banjaluka radi 780 radnika, čiji broj konstantno raste u mandatu ovog gradonačelnika. Trivićeva je rekla da se tako u jednoj godini samo na plate viška radnika izdvoji 2,6 miliona KM:


„To je jedan Zeleni most ili jedna medicinska škola ili jedna građevinska škola koje Banjaluka nema. Za četiri godine to je preko 10 miliona KM, a onda se hvale da su u sanaciju škola uložili 'čak' 600 hiljada KM za sanaciju škola“.

Trivićeva kaže da je, prema zvaničnim podacima, najviše radnika zaposleno u obasti trgovine i usluga, u administraciji, a tek 10% u prerađivačkoj industriji:
„Zato postavljam ključno pitanje gradonačelniku – koji to pogon ili fabriku je on otvorio za svog mandata? Otvoren je tržni centar, ali koliko je malih radnji zatvoreno?“

Ona je istakla da će ključna stavka PDP-ovog Programa za Banjaluku biti ulaganja u proizvodnju, privlačenjem konkretnih i respektabilnih investitora i na taj način stvaranje novih vrijednosti:


„Banjaluka je sada, nezvanično, prateći zvaničnike republičke i BiH vlasti, pod tihim sankcijama. Niko ozbiljan ovdje ne ulaže. Mi već godinama gradimo kontakte koji su nam zalog za budućnost kada ćemo biti u prilici da ih iskoristimo i otvorimo i Banjaluku i Republiku ka svijetu. A pod tim ne podrazumijevamo lažne vijetnamske ili druge investitore koji su nam do sada nanosili samo štetu“, istakla je Trivićeva.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'