Magazin     | 08.08.2019. 14:51 |

Mladi Brčkog kroz 'Flash mob' poslali poruke mira i povjerenja

FENA Saopćenje

BRČKO, 8. kolovoza (FENA) - Ekipe iz District teama i lokalnog tima Asocijacije srednjoškolaca u srijedu su na Trgu mladih u Brčkom organizirali "Flash mob" s ciljem izgradnje mira i povjerenja među građanima svih etničkih i vjerskih skupina u Bosni i Hercegovini.

Naime, mladi su razvukli platno veličine 9x9m na kojem su pisali poruke mira i ljubavi, a građani koji su se zatekli u centru grada s oduševljenjem su pozdravili aktivnost te su se mnogi pridružili i napisali svoju poruku, priopćili su organizatori.

Ova aktivnost održana je u sklopu projekta PRO:Budućnost kojemu je cilj izgradnja mira i povjerenja među građanima svih etničkih i vjerskih skupina u Bosni i Hercegovini.

Aktivnosti se provode u preko 70 općina u BiH, a projekt u kontinuitetu radi s mladima, NVO, udruženjima žena, vjerskim zajednicama i liderima, političkim liderima, medijima i različitim nivoima institucija vlasti, koji će zajednički doprinijeti boljem razumijevanju građana i naroda BiH.

Projekt provodi američka humanitarna organizacija Catholic Relief Services, s partnerima Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla, Helsinškim parlamentom građana Banjaluka i Nansen dijalog centrom Mostar(NDC).

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Skupština Distrikta dala suglasnost na Odluku o usklađivanju plaća

U Brčkom održan seminar za šahovske sudije

U Brčkom više udruženja upriličilo 'Bajramsku svečanost'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'