Bosna i Hercegovina     | 09.08.2019. 08:25 |

DKPT - Policijski službenici okončali obuku na policijskoj akademiji u Turskoj

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. augusta (FENA) - Trinaest pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH od 22. jula do 2. augusta boravilo je u Republici Turskoj u Nacionalnoj policijskoj akademiji Turske u Ankari, gdje su pohađali seminar na temu „Trening za osiguranje međunarodnih aktivnosti i samita“, saopćeno je iz Direkcije.  

Cilj seminara jeste bio prenos znanja iz oblasti pripreme akcionih planova za stvaranje sigurnog okruženja za održavanje svih vrsta okupljanja, kao i aktivnosti koje zahtjevaju visok nivo sigurnosti.

Predavači iz Nacionalne policijske akademije su u više tematskih radionica prenijeli iskustva i načine rada i postupanja turske policije od pripreme do realizacije osiguranja nacionalnih i međunarodnih skupova u Republici Turskoj. Pored teorijskog dijela pripadnici Direkcije su imali mogućnost i obilaska baze Specijalne jedinice turske policije gdje je održan praktični dio predavanja putem pokaznih vježbi kao i korištenjem simulatora.

Pripadnici Direkcije su uspješno završili seminar i prikupili dodatna znanja i vještine u oblasti planiranja, pripreme i osiguranja javnih skupova s posebnim osvrtom na međunarodne samite i događaje, koje će im koristiti u obavljanju poslova i zadataka iz nadležnosti te direkcije.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Steinmeier u Turskoj povodom obilježavanja godišnjice diplomatskih odnosa Berlina i Ankare

Erdogan u posjeti Iraku

U Turskoj uhapšeno 36 osoba zbog povezanosti sa 'Islamskom državom'

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta