Stranačke aktivnosti     | 09.08.2019. 10:17 |

Priopćenje za javnost HNS-a BiH

FENA Saopćenje

HNS: Poziv Predsjedništvu BiH na žurno održavanje sjednice i imenovanje kandidata za mandatara budućeg saziva Vijeća ministara BiH

Hrvatski narodni sabor sukladno usvojenim smjernicama lidera političkih stranaka, poziva Predsjedništvo Bosne i Hercegovine i Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na žurno održavanje sjednica, kako bi imenovali kandidata za mandatara budućeg saziva Vijeća ministara BiH.

HNS ističe kako je nužno pokretanje usuglašenog procesa uspostave vlasti, kao i redovno funkcioniranje svih institucija Bosne i Hercegovine, prije svega Vijeća ministara BiH, kao i uspostava funkcionalnog rada Zastupničkog i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Uz ostvareni konkretni napredak, Hrvatski narodni sabor apelira na nastavak suradnje i dijaloga, političko  promišljanje, kao i spremnost na ulaganje zajedničkih napora u prevladavanju svih ekonomskih, gospodarskih, sigurnosnih i niza drugih izazova u Bosni i Hercegovini.

Također, HNS pozdravlja napore približavanja političkih stavova, provođenje dosljedne politike i poštivanje Ustava i zakona.

Kako bi se žurno krenulo u rješavanje svih otvorenih pitanja i kriza u BiH, HNS se zalaže za uvažavanje stavova i interesa konstitutivnih naroda i svih ostalih naših  građana. Uz naglašenu stabilnost, moramo nastaviti reformske procese i ubrzati proces približavanja BiH kandidatskom statusu, kao i punopravnom članstvu BiH u EU.

HNS apelira na odgovornu provedbu dogovorenih principa za formiranje vlasti budućih partnera na državnoj razini, te podsjeća, dogovoreni rok od 30 dana već polako teče.

Ured za informiranje HNS-a

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Stadion Poljud suspendiran do konačne odluke Disciplinske komisije HNS-a

Priopćenje za javnost ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana