FENA biznis     | 09.08.2019. 14:16 |

Donacija Raiffeisen banke povodom Kurban-bajrama

FENA Saopćenje

RAIFFEISEN BANKA PRUŽILA PODRŠKU RADU DOMA ZA DJECU BEZ RODITELJSKOG STARANJA IZ TUZLE

Donacija Banke povodom Kurban bajrama u iznosu od 3.000 KM
 

(Sarajevo, 09.08.2019.) – „Zadovoljstvo nam je što smo u prilici uljepšati praznične dane i omogućiti bolje uslove boravka štićenicima ovog doma. Ovo je vrijeme u kojem se podsjećamo na istinske životne vrijednosti i vrlo je emotivno, stoga nam je iznimno važna sreća onih koji su buduća snaga našeg društva. Ujedno, ova donacija predstavlja potvdu naše posvećenosti da u skladu sa strategijom održivosti budemo pouzdan partner zajednice u kojoj poslujemo, da unaprijedimo kvalitet života u njoj i pomognemo onima kojima je to najpotrebnije“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke te dodao: „Vjerujem da će i druge kompanije iz društvene zajednice slijediti ovaj dobar primjer i pridružiti nam se na putu društvene odgovornosti. Zahvalnost dugujemo i našim klijentima koji cijene ovakve naše aktivnosti i pružaju im podršku“.

Raiffeisen banka je povodom Kurban bajrama uručila donaciju vrijednosti 3.000 KM Domu za djecu bez roditeljskog staranja iz Tuzle. Donacija je dio tradicionalnog projekta koji Banka realizuje povodom vjerskih praznika, a u okviru kojeg sredstva namijenjena kupovini prazničnih čestitki donira za projekte namijenjene djeci i najosjetljivijim segmentima društva. U okviru ovog projekta Banka je do sada izdvojila više od 200.000 konvertibilnih maraka.

Dom za djecu bez roditeljskog staranja je osnovan 1967. godine i ova ustanova je do danas bila utočište za više od 3.000 štićenika. Većina njih su postali ugledni članovi društvene zajednice. U Domu su smještena djeca bez roditeljskog staranja, mališani čiji je razvoj ometen porodičnim prilikama i oni koji su u stanju socijalne potrebe.

 

* * * * *

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG, jedne od vodećih banaka u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Austriji. 

Osnovana 1992. godine,  danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Preko 1.300 zaposlenika Banke putem 100 poslovnica pruža usluge za oko 430.000 klijenata. Mnogobrojna, kako domaća, tako i međunarodna priznanja, kao što su priznanja renomiranih magazina Global Finance, Euromoney te The Banker, potvrda su uspješnog poslovanja Banke. Investiranje u nove tehnologije, iskusno i educirano osoblje koje se stalno usavršava, naglasak na individualnom pristupu klijentu, te uvođenje novih, savremenih proizvoda i usluga predstavljaju glavne faktore konkurentnosti Raiffeisen banke na bosanskohercegovačkom tržištu.

Raiffeisen grupu u Bosni i Hercegovini, pored Raiffeisen banke, čine, Raiffeisen INVEST, Raiffeisen CAPITAL, Raiffeisen LEASING, te RL ASSISTANCE.

Raiffeisen grupacija 130 godina kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa društveno odgovornim poslovanjem, pri čemu ekonomska, ekološka i društvena odgovornost čine jednu cjelinu, slijedeći osnovne principe društvene solidarnosti, samopomoći i održivosti koje je uspostavio Friedrich Wilhelm Raiffeisen.

 

Kontakt informacije:

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina
· 71 000 Sarajevo
· Zmaja od Bosne bb
· S.W.I.F.T.: RZBABA2S
· Raiffeisen direkt info: 081 92 92 92

· Fax:  +387 33 21 38 51
·  www.raiffeisenbank.ba

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Nagradna igra za nove i postojeće korisnike Raiffeisen Mobilnog Bankarstva

Generalna skupština Američke trgovačke komore u BiH izabrala nove članove Upravnog odbora

Popust uz plaćanje Raiffeisen karticama

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo