Bosna i Hercegovina     | 09.08.2019. 14:20 |

U Općini Centar prijem za porodice šehida povodom Kurban-bajrama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. augusta (FENA) - Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić danas je organizirao tradicionalni prijem za članove 20 porodica šehida, u povodu predstojećeg velikog muslimanskog praznika Kurban-bajrama.

- Veoma mi je drago što se danas družimo. Želim prije svega da budemo dobri prijatelji i da se oslanjamo jedni na druge. Ova lokalna zajednica i ja kao načelnik želimo da budemo na raspolaganju građanima, posebno članovima porodica šehida i poginulih boraca. Oni koji su dali svoj život u odbrani BiH i grada Sarajeva zaslužuju duboko poštovanje. Radujemo se Kurban-bajramu i želim da na ovaj način simbolično skrenemo pažnju na vašu populaciju - kazao je Ajnadžić.

Prijemu je, između ostalih, prisustvovala Jasminka Selmanović, supruga šehida.

- Pomoć koju dobijamo, s obzirom na naša primanja, mnogo nam znači. Zahvaljujem se Općini Centar – kazala je Selmanović.

Na kraju druženja načelnik Ajnadžić i savjetnik za investicije Mustafa Resić su prisutnima uručili simboličnu novčanu pomoć Općine Centar, kao mali znak pažnje pred nastupajući Kurban-bajram.

Prijemu je također prisustvovala i predsjednica Udruženja porodica šehida i poginulih boraca Centar Ramiza Šejto – saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Počeli radovi na uređenju arheološkog parka Kalin-hadži Alijina džamije

Prijem i nagrade za košarkaše Radničkog i rukometašice Goražda povodom plasmana u PLBiH

Helez u nastupnu posjetu primio ambasadora Republike Sjeverne Makedonije Jakupa Redžepija

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu