Bosna i Hercegovina     | 09.08.2019. 15:20 |

Mehmed ef. Kudić: Radost Kurban - bajrama podijelimo sa svima

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 9. augusta (FENA) - Bihaćki muftija Mehmed ef. Kudić,  uz čestitku povodom nastupajućeg Kurban - bajrama, vjernicima je poručio kako bi radost Bajrama trebali podijeliti sa svima, odnosno pokazati istinsku ljubav i solidarnost s onima kojima je pomoć potrebna.

- U danu nastupajućeg Kurban - bajrama naše misli trebaju biti usmjerene prema dragome Bogu. Neophodni su nam lijepa riječ, saosjećanje i razumijevanje prema najbližima, a posebno prema komšijama, onima u potrebi i putnicima - riječi su bihaćkog muftije Mehmeda ef. Kudića.

Posebno je naglasio kako spremnost na žrtvu treba da bude u interesu viših ideja.

- To je univerzalno poslanje svih poslanika i dobrih ljudi. Ne smijemo čekati i gledati šta će drugi učiniti, mi svoj kurban moramo žrtvovati. Trebamo svoju misiju nastaviti, a kada se i drugi pridruže na tom putu, blagodat i bereket će teći poput kevser - vrela - dodao je Kudić.

Bajram - namaz će se u nedjelju ujutro klanjati u više od 200 džamija i mesdžida na području Unsko-sanskog kantona, a bihaćki muftija Mehmed ef. Kudić  će predvoditi  centralnu svečanost, odnosno klanjanje bajramskog namaza u Gradskoj džamiji u Bihaću.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

U Carevoj džamiji održan tradicionalni prijem povodom Kurban-bajrama (VIDEO)

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo