Bosna i Hercegovina     | 10.08.2019. 11:40 |

Održan sportsko-glazbeni spektakl za obnovu Doma kulture u Šujici

FENA Saopćenje

ŠUJICA, 10. kolovoza (FENA) - Na humanitarnom sportsko-glazbenom događaju, održanom u petak u Šujici s ciljem prikupljanja sredstava za obnovu Hrvatskog doma Stjepan Radić, nastupili su mnogi poznati sportaši predvođeni Zlatkom Dalićem, političari, glumci, Marko Perković Thompson te mnogi drugi.

Ovaj humanitarni spektakl započeo je nogometnim turnirom na stadionu Nogometnog kluba Šujica na kojem su uz Dalića, glumce, pjevače i političare nastupili i veterani NK Šujica, reprezentacija svećenika Republike Hrvatske te reprezentacija Hercegbosanske županije (HNŽ).

Nakon turnira održan je humanitarni koncert Marka Perkovića Thompsona koji je, po reakcijama organizatora, okupio više od deset tisuća posjetitelja pristiglih s prostora BiH, Hrvatske, a veliki dio činila je i hrvatska dijaspora.

Organizator ovog spektakla je Zaklada dr. Franjo Nevistić iz Zagreba, koja već dugi niz godina djeluje kroz raznovrsne humanitarne aktivnosti u cilju doprinosa kvaliteti života u Šujici.

 Zaklada također vodi brigu o školovanju djece iz Šujice, pomaže obiteljima slabijeg imovinskog stanja, sportskim klubovima, kulturno-umjetničkim društvima, te školi i crkvi u Šujici.

Iz te zaklade su istaknuli kako će prikupljena sredstva biti namijenjena za obnovu Hrvatskog doma Stjepan Radić u Šujici koji je imao važnu ulogu u odrastanju mnogih šujičkih generacija, gdje su se održavala razna folklorna i glazbena natjecanja.

Naime, za kompletnu obnovu Doma, po riječima organizatora, potrebno je oko 450 tisuća maraka, a već sad zaklada ima određena sredstva od prošlogodišnjeg humanitarnog koncerta i drugih donacija.

Od takvih donacija posebno se ističe nedavno odobrena Odluka Vlade RH o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, zdravstvenih, znanstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH gdje je za projekt rekonstrukcije ovog doma odobreno 400 tisuća kuna.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Humanitarno nogometno-glazbeni spektakl u Šujici

Veliki humanitarni sportsko-glazbeni događaj 'Šampioni srca' sutra u Livnu

Pomozi.ba i FK Željezničar u humanitarnoj misiji

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo