Sport     | 10.08.2019. 22:23 |

Osim: Zaslužena pobjeda, ali rezultat je možda previsok

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 10. augusta (FENA) – Željezničar je u derbiju 4. kola BHT Premijer lige BiH u nogometu rezultatom 2:0 porazio u gostima zenički Čelik te s 10 bodova zasjeo na čelo tablice, a oba gola postigao je Sulejman Krpić..

- Odličan fudbalski ambijent, a utakmica je opravdala epitet derbija. Po meni, mi smo bili malo sretniji, imali smo više šansi, mada nismo sve kontrolisali od početka do kraja. U početku smo imali velikih problema- kazao je Osim, koji je dodao da su na vrijeme postigli prvi gol, koji im je omogućio da igraju mirnije.

- Drugi je gol riješio sve dileme. Mislim da je 2:0 puno, ali mislim da smo imali više šansi- kazao je Osim.

On se na novinarsko pitanje o „ratu između njega i zeničke publike“, kazao da večeras nije ništa uradio da bi provocirao bilo koga. Dodao je kako mu jedino preostaje da se ne pojavi na terenu ili na klupi.

-Idući ću put to uraditi. Ako je to jedina moja greška što sam danas bio trener, onda sam kriv- istakao je Osim, koji je dodao kako je istakao dobar ambijent i navijanje obje navijačke grupe te da poštuje i Grad Zenicu i klub Čelik.

-Dosta smo dobro počeli. Isto kao i protiv Sarajeva. Imali smo podršku navijača, diktirali smo tempo, pritiskali...posebno smo dobre napade imali po lijevoj strani. Znali smo da Željo ima dobru organizaciju igre, da osvajaju loptu i rade brze kontranapade- kazao je trener Čelika Hasan Ozer.

On je dodao kako će nastaviti raditi, uigravati se da realiziraju šanse koje stvaraju, kojih je i danas bilo nakon centaršuteva sa lijeve strane.

-Na poluvremenu sam igračima rekao da u istom ritmu trebaju početi i drugo poluvrijeme, ali nažalost, kao i protiv Sarajeva, loše smo počeli drugo poluvrijeme. Protiv Sarajeva nismo primili, ali sada jesmo- kazao je Ozer.

-Drugi gol je bio dosta zanimljiv. Možda je bio prekršaj, možda nije. Možda je sudija trebao svirati prekršaj, ali nije i primili smo gol. oslije primljena dva gola, teško se vratiti- kazao je Ozer.

Predsjednik Čelika Aydin Oglun najavio je kako će igrači, mada su izgubili, dobiti premije jer su, po njegovom mišljenju, pružili što su mogli.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Nogometna reprezentacija BiH bez Džeke i Pjanića u predstojećim utakmicama

Milošević: Zaustaviti govor mržnje na nogometnim utakmicama u Hrvatskoj

Drugi poraz mladih nogometaša BiH u kvalifikacijama

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana