Bosna i Hercegovina     | 11.08.2019. 09:48 |

U Goraždu centralna bajramska svečanost u džamiji Kajseriji

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 11. augusta (FENA) – Centralna bajramska svečanost na području Medžlisa Islamske zajednice (IZ) Goražde jutros je upriličena u džamiji Kajseriji.

Stotine vjernika klanjalo je bajram namaz u ovom vjerskom objektu gdje je bajram-namaz predvodio imam džamije Harun ef. Efendić, dok je  hutbu održao glavni imam Medžisa IZ Goražde Rasim ef. Džafić.  

- Danas obilježavamo jedan od najvećih mubarek dana za sve muslimane svijeta i na taj način pokazujemo svoju pokornost, poslušnost i svoju ljubav prema uzvišenom Allahu dž.š, prema našoj vjeri i svim ljudima dobre volje. Kurban-bajram nosi u sebi mnogo poruka i mudrosti, a jedna od njih je da svako približavanje gospodaru svijetova znači i približavanje ljudima. Ako hoćemo da osjetimo dašak božije ljubavi moramo je prenositi drugima. Jedan od najljepših dana u godini trebamo da podjelimo sa onima koji su nam najdraži, koji žive sa nama, ali i pored nas - poručio je ef.Džafić.

Bajram-namaz klanjan je u brojnim  džematima na području Muftijstva goraždanskog, a muftija goraždanski predvodio je bajram-namaz u Sinan-begovoj džamiji u Goraždu.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

U Brčkom više udruženja upriličilo 'Bajramsku svečanost'

Ministrica Leko vjernicima MIZ Ljubuški zaželjela da im Bajram donese mir i sreću

Muslimani širom svijeta proslavili Ramazanski bajram

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'