Bosna i Hercegovina     | 12.08.2019. 15:07 |

Splitsko-dalmatinska županija pobjednik turnira 'Andrija Bartulić-Toni'

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 12. kolovoza (FENA) - Pobjednik 14. Memorijalnog malonogometnog turnira "Andrija Bartulić-Toni", koji se u organizaciji Udruge HVIDRA-e Split i Udruge hrvatskih branitelja Pukovnik Andrija Bartulić-Toni održao u nedjelju u Kongori pored Tomislavgrada, je ekipa Splitsko-dalmatinske županije.

Manifestacija je počela u 10 sati polaganjem vijenaca na mjesnom groblju Kongora, gdje je pokopan tragično stradali predsjednik Udruge HVIDRA-e Split Andrija Bartulić-Toni.

Nakon posjete groblju, izaslanstva HVIDRA-e Split, Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije zajedno s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata s područja općine Tomislavgrad i predstavnicima Općine Tomislavgrad te Hercegbosanske županije položila su vijence i zapalila svijeće ispred središnjeg župnog križa podignutog u znak sjećanja na sve poginule kongorske župljane u dva svjetska i Domovinskom ratu.

Sveta misa održana je u crkvi Presvetog Srca Isusova u istom mjestu, a u poslijepodnevnim satima započeo je turnir te revijalna utakmica između Veterana HNK-a Hajduka i HNK-a Tomislavgrad.

Na turniru su sudjelovale UHBDDR Podstrana, Udruga veterana 4. grbr., Udruga hrvatskih branitelja Pukovnik Andrija Bartulić-Toni, Udruga veterana 72. bojne Vojne policije, HVIDRA Split i prijatelji, Splitsko-dalmatinska županija, MUP-IPA Split, U.R.D.R. "Ante Bužančić" - ATVP, IX. Bojna HOS-a, Grad Split, Udruga specijalne jedinice policije BATT - Split, Udruga tenkista HVO Tomislavgrad, HNK Tomislavgrad te Veterani HNK Hajduka.

Završetkom nogometnog spektakla u 20 sati koncert je održala grupa "Dalmatino", a sav prihod od prodaje pića ide u humanitarne svrhe, odnosno za djecu s poteškoćama u razvoju, Udruzi "Nova Nada" Kovači-Tomislavgrad.

Inače, Andrija Bartulić rođen je u Splitu 1967. godine dok korijene vuče iz Kongore pored Tomislavgrada. Kao pukovnik HV-a prošao je sva bojišta u Dalmaciji i u BiH, bio i teško ranjen u Domovinskom ratu kod Zadra, a smrtno je stradao 2004. godine kao predsjednik splitske HVIDRA-e, nakon što je na njega pucano u Splitu.

Tijekom Domovinskog rata obnašao je zapovjedne dužnosti u 4. gardijskoj brigadi HV-a dok je za hrabrost i požrtvovnost, koju je pokazao u minulom ratu, dobio niz pohvala, medalja i odlikovanja, te samokres PHP.

Završetkom Domovinskog rata aktivno se uključio u rad braniteljskih udruga, gdje je svojim iskustvom i znanjem nastojao pomoći toj populaciji kojoj je i sam pripadao, te je jedan od utemeljitelja i dopredsjednika Stožera za obranu digniteta Domovinskog rata, a umirovljen je u činu pukovnika u travnju 2004. godine.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Predstavljena knjiga 'Svjedok jednog vremena'

Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo državni je prvak u kategoriji kadeta i juniora

U Tomislavgradu, Livnu i Kupresu obilježena 32. obljetnica utemeljenja HVO-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'