Kultura     | 12.08.2019. 15:33 |

Večer hrvatskog folklora 'Oj kamenu rodni moj' u Neumu

FENA Saopćenje

NEUM, 12. kolovoza (FENA) -U organizaciji HKUD Lindžo Neum i pokroviteljstvom Općine Neum, u tamošnjem hotelu "Zenit" 17. kolovoza s početkom u 20.30 sati održat će se 12. večeri hrvatskog folklora "Oj kamenu rodni moj".

Svečani defile sudionika manifestacije počinje u 20 sati rivom dr. Franje Tuđmana do mjesta održavanja programa, a cilj manifestacije je očuvanje narodne tradicije ovog kraja.

U goste stižu brojna kulturno-umjetnička društva iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije, pa će posjetitelji tako imati priliku uživati u nastupu domaćina HKUD-a "Lindžo" Neum, ženskog vokalnog sastava "Ivančice" s Kupresa, gradske glazbe Metković, HKUD-a "Sveti Marko" Vionica iz Čitluka, FA "Međimurje" iz Saveza hrvatskih društava u Sloveniji, HKUD-a "Luke" iz Višića, KUD-a "Rudine" iz župe Vidoši iz Livna, FA "Lisinski" iz Vinkovaca i neumskih mažoretkinja.

Večer hrvatskog folklora "Oj kamenu rodni moj" kao jedna od kulturnih manifestacija u sklopu neumskog kulturnog ljeta, organizira se od 2008. godine u kolovozu kao dio brojnih manifestacija koje se održavaju u povodu obilježavanja Dana općine Neum i proslave blagdana zaštitnice ove župe - Gospe od Zdravlja.

Kroz ovu manifestaciju u proteklih 12 godina prošla su ukupno 74 društva iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Vojvodine, Crne Gore, Makedonije i Mađarske, priopćeno je iz Općine Neum.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Najavljuje se stroža kontrola iznajmljivača apartmana "na crno"

Maslać i Jurković: Neum ima potencijal za unaprjeđenje i razvoj turizma

Ministar Dizdar poručio: Neum treba biti primjer suživota

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!