Bosna i Hercegovina     | 13.08.2019. 12:55 |

MUP BPK: Stanje sigurnosti zadovoljavajuće

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 13. augusta (FENA) - Stanje sigurnosti tokom vikenda i bajramskih praznika na području Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde bilo je zadovoljavajuće - ističu u kantonalnom Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Po riječima šefa Odsjeka za zaštitu tajnih podataka i analitiku Mirsada Kamenice, zabilježeno je nekoliko intervencija te jedna saobraćajna nezgoda.

- Svi javni skupovi i sportske manifestacije koji su održani protekli su bez ijednog incidenta, a za vrijeme bajramskih praznika svi vjerski obredi takođe su protekli bez problema. U tom periodu registrovana je jedna saobraćajna nezgoda s materijalnom štetom bez povrijeđenih lica, i jedno narušavanje javnog reda i mira - pojašnjava Kamenica.

Između ostalog, službenici Sektora kriminalističke policije dostavili su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” protiv osumnjičenog B.A. iz Goražda.

-Moram naglasiti da je svake godine stanje sigurnosti bolje, posebno tokom vjerskih praznika, dijelom zbog svijesti koju pokazuju građani, ali i zbog pojačanog rada policije, tako da možemo biti zadovoljni - kazao je Kamenica.  

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Srbija: Pritvor jednom od osumnjičenih za napad na četvoricu državljana Hrvatske

MUP: Posjet srbijanskog ministra Jasenovcu nije bio u programu

Objavljena preliminarna lista korisnika stipendija u BPK Goražde

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu