Svijet     | 13.08.2019. 13:51 |

Bachelet osudila nasilje u Hong Kongu

FENA Internet

ŽENEEVA,  13. augusta (FENA) - Vodeća zvaničnica Ujedinjenih nacija za ljudska prava osudila je u utorak nasilje u protestima u Hong Kongu i pozvala je vlasti i demonstrante da mirno razriješe svoje sporove.

Portparol visoke povjerenice UN-a za ljudska prava Michelle Bachelet izjavio je da je ona zabrinuta "nedavnom eskalacijom nasilja". 

Rupert Colville je kazao da je Ured UN-a za ljudska prava također primio kredibilne dokaze da policija koristi "manje smrtonosno oružje na načine koji su zabranjeni međunarodnim normama".  

Aerodrom u Hong Kongu danas je otkazao sve odlazne letove nakon što su demonstranti drugi uzastopni dan okupirali njegove terminale.

Uprava aerodroma objavila u ranim večernjim satima po lokalnom vremenu u utorak da su službe čekiranja za sve odlazne letove prekinute od 16,30 sati. Također navodi kako ne očekuje da će dolazni letovi biti ugroženi, iako su deseci tih letova već otkazani.

Uprava je poručila građanima da ne dolaze na aerodrom.

Neki avioni bili su u stanju da slete i uzlete tokom dana, nakon što je jučer više od 200 letova bilo otkazano.

Terminale aerodroma blokirale su hiljade demonstranata koji su se peti uzastopni dan okupili u zračnoj luci. Oni pozivaju na demokratske reforme i nezavisnu istragu navoda o policijskoj brutalnosti, prenosi Associated Press.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Intelektualci iz Srbije i regije potpisali apel potpore Ani Lalić i Dinku Gruhonjiću

Papa Franjo ponovio apel za mir, izrazio žaljenje zbog sukoba u Ukrajini i Gazi

Liban pozvao međunarodnu zajednicu da osnaži podršku za UNRWA

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom