Ekonomija     | 13.08.2019. 15:42 |

Na Kravici prodano oko 155 tisuća ulaznica

FENA Ivan Crnjac

LJUBUŠKI, 13. kolovoza (FENA) - Na vodopadu Kravica, gdje pristiže velik broj hodočasničkih gostiju iz Međugorja, među kojima prednjače Talijani i Poljaci, do početka kolovoza ove godine prodano je oko 155 tisuća ulaznica, kazali su Feni iz J.P. Parkovi d.o.o. Ljubuški, pod čijom je nadležnošću ova atraktivna destinacija.

"U službi jasnog pozicioniranja i brendiranja turističke atrakcije 'vodopad Kravica', Parkovi investiraju u marketinške aktivnosti na lokalnom, regionalnom ali i međunarodnom planu. Osim toga, u cilju poboljšanja turističke ponude provodi se kontinuirani monitoring strukture gostiju i njihovih potreba. Potvrda je svakako zadovoljstvo korisnika naših usluga, ali i progresivan porast broja posjetitelja na godišnjem planu", kazali su iz Parkova.

Ističu i to kako je broj gostiju s Jadrana nešto manji u odnosu na dosadašnje sezone.

"Ovogodišnji rezultati prate očekivanu dinamiku posjete koja iznosi 155 000 prodanih ulaznica, zaključno s prvim danom u mjesecu kolovozu. Što se tiče strukture gostiju, u dosadašnjem dijelu godine bilježimo porast broja hodočasničkih gostiju iz Međugorja, u odnosu na nešto slabiji posjet jadranskih turista", kazali su iz poduzeća Parkovi.

Među uslugama, kako navode, posebno se ističu turistički vodiči, vožnja panoramskim vlakićem, kao i kušanje tradicijskih jela i vina u kojima posjetitelji mogu uživati.

Jedna od atrakcija na Kravici su i domaći proizvodi nastali u lokalnim radionicama, a ekološka i ambijentalna zaštita su primaran cilj.

"Na samom lokalitetu gosti imaju priliku kupiti proizvode lokalnih radionica ili konzumirati neke od ugostiteljskih usluga. Dugoročni i primarni plan je trajna ekološka i ambijentalna zaštita lokaliteta koja se namjerava ostvariti analizom i otklanjanjem najvećih ugroza vodopada Kravica, kao i infrastrukturalna aktivnost izgradnje šetnice duž rijeke Trebižat", navode iz Parkova.

Također ističu i to kako će infrastrukturne aktivnosti donijeti neke dodatne pogodnosti.

"Upravo potonja aktivnost, kao dodana vrijednost donosi niz beneficija, od čega valja istaknuti potrebno rasterećenje mikrolokacije u ljetnim mjesecima. Isto tako, planirana su ulaganja u proširenje postojećih vidikovaca, kao i sportsko-rekreativni sadržaj za najmlađe kategorije", ocijenili su.

Iz Parkova su također izrazili zadovoljstvo činjenicom kako porast broja turističkih posjeta u ljubuškom kraju potiče i razvoj novih smještajnih kapaciteta, a u cjelini organiziranih hotelijerskih usluga ili ruralnog turizma.

 

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Ljubuškim maturantima po 300 maraka potpore

Grad Ljubuški: Za subvencioniranje privatnih vrtića 80.000 maraka

Panel o jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo