Bosna i Hercegovina     | 13.08.2019. 15:21 |

Prijem u povodu Kurban-bajrama u organizaciji Ministarstva odbrane BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. augusta (FENA) - Zamjenik ministra odbrane Sead Jusić, vojni muftija Hadis ef. Pašalić i načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnik Senad Mašović bili su domaćini tradicionalnog prijema povodom Kurban-bajrama, koji je u organizaciji Ministarstva odbrane BiH održan danas u Domu Oružanih snaga BiH.

Bajramski prijem je upriličen za predstavnike svih nivoa zakonodavne i izvršne vlasti, predstavnike vjerskog, javnog i kulturnog života u BiH, predstavnike međunarodnih organizacija u BiH, te za pripadnike Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH.

Prijemu su prisustvovali i pomoćnici ministra odbrane BiH, predstavnici Srpske pravoslavne crkve u Bosni i Hercegovini, komandant EUFOR-a u BiH generalmajor Reinhard Trischak, komandantica Štaba NATO-a u Sarajevu brigadni general Marti J. Bissell, generalski kor Oružanih snaga BiH, kao i članovi vojnodiplomatskog kora u BiH i drugi predstavnici međunarodnih organizacija.

Zamjenik ministra Sead Jusić ukazao na značaj zajedničkog obilježavanja državnih, vjerskih i kulturnih blagdana u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH.

Vojni muftija Hadis ef. Pašalić je uputio riječi dobrodošlice svim prisutnima te muslimanima u MO i OS BiH čestitao Kurban-bajram i istakao značaj Ibrahimovske tradicije, zajedničkih korijena i zajedništva u danima Bajrama.

- Veličina naših zajednica nije nikad bila u njihovoj brojnosti, već u širini duha kojim je prožeta - kazao je.

Bajramski prijem bio je prilika da muslimani u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama podijele radost Kurban-bajrama sa radnim kolegama, predstavnicima vjerskih institucija i prijateljima iz drugih institucija i organizacija, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Helez - Sticz: Važna ulogu EUFOR-a u Bosni i Hercegovini

Predstavnici OKBiH i Magoda: Stvoriti bolje okruženje za vrhunske sportiste i olimpijce

Kordić i Marić primili u nastupni posjet nizozemskog veleposlanika i zapovjednika EUFOR-a

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!