Svijet     | 14.08.2019. 07:51 |

Nakon smrti milijardera Epsteina direktor zatvora na Manhattanu smijenjen

FENA Internet

WASHINGTON, 14. augusta (FENA) - Direktor saveznog zatvora na Manhattanu je privremeno smijenjen i dvojica djelatnika suspendirana nakon što je u subotu u zatvoru pronađen mrtav milijarder Jeffrey Epstein, optužen za seksualno iskorištavanje maloljetnica i organiziranje maloljetničke mreže prostitucije.

 "Danas je ministar pravosuđa naredio upravi zatvora da privremeno smijeni direktora Metropolitan Correctional Centera do zaključenja istrage FBI-a i glavnog inspektora", stoji u saopćenju glasnogovornice ministarstva Kerri Kupec od utorka.

Zatvorska uprava je također do zaključenja istraga, suspendirala dvojicu djelatnika MCC-a odgovornih za zatvorsku jedinicu u kojoj je bio Epstein, dodala je i precizirala mogućnost donošenja i dodatnih mjera.

Epstein (66) je pronađen mrtav oko 6,30 u subotu ujutro u Metropolitan Correctional Centeru, poznatom kao sigurnom zatvoru, gdje je čekao proces koji je trebao početi najranije u junu 2020.  U nedjelju je nekoliko medija izvijestilo da je Epstein ostao sam u ćeliji, iako bi tamo uvijek trebala biti dva zatvorenika, i da nije poštovana procedura patrole svakih 30 minuta.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Ubojica mladog Splićanina ozlijeđen u zatvoru

Bivši pakistanski premijer Imran Khan dobio 10 godina zatvora zbog otkrivanja državnih tajni

Objavljena peta i posljednja serija sudskih dokumenata iz slučaja Jeffreyja Epsteina

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo