Bosna i Hercegovina     | 14.08.2019. 12:17 |

Zoran Simić osuđen na tri godine zatvora za neovlašteni promet drogama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. augusta (FENA) - Sud Bosne i Hercegovine je, nakon održanog ročišta za razmatranje sporazuma o priznanju krivnje i pretresa za izricanje krivičnopravne sankcije, izrekao presudu Zoranu Simiću optuženom za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama

Sud je Simiću izrekao kaznu zatvora u trajanju od tri godine. Optuženom se u izrečenu kaznu uračunava vrijeme provedeno u pritvoru i to od 26.09.2018. do 19.12.2018. godine.

Od optuženog se oduzima protivpravno stečena imovinska korist u iznosu od 10.000 KM.

Od oktobra 2017. do septembra 2018. godine, na području Bosne i Hercegovine i Republike Austrije N.M. je organizirao grupu za organizirani kriminal radi proizvodnje i neovlaštene međunarodne kupoprodaje, prenosa, prevoza, držanja, posredovanja u daljoj međunarodnoj prodaji, slanja i isporuke opojne droge „marihuana skank“, čiji je promet zabranjen odredbama Zakona o sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga, i to s područja Bosne i Hercegovine na područje zemalja zapadne Evrope.

Navedenoj grupi za organizirani kriminal pristupili su Zoran Simić, Milutin Vukosavljević, Momčilo Zirojević i druge njima poznate osobe koji su kao njeni pripadnici imali određene uloge i zadatke, pa je grupa radi pribavljanja imovinske koristi vršila proizvodnju i neovlašteni međunarodni promet opojnih droga, navodi se u saopćenju iz Suda BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Potvrđena optužnica Mevljudinu Idrizoviću i Bobanu Jankoviću za isporuku droge iz Crne Gore u BiH

Određen pritvor i mjere zabrane osumnjičenim u predmetu Amer Karić i drugi

Policijski izvještaj - Švedska ima oko 62.000 osoba aktivnih i povezanih s kriminalnim mrežama

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo