Bosna i Hercegovina     | 14.08.2019. 13:02 |

INZ - Intenzivirana suradnja s nadležnima iz oblasti zaštite bilja

FENA Saopćenje

ZENICA, 14. augusta (FENA) - Predstavnici Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ) intenzivirali su saradnju s nadležnim u lokalnim sredinama iz oblasti zaštite bilja.

Dio je to strategije razvoja i intenziviranja rada najmlađeg, trećeg zavoda u okviru INZ-a, koji se bavi sveobuhvatnom zaštitom bilja, ali i uklanjanjem štetnog bilja i korova.

Zvaničnici INZ-a su bili domaćini predstavnicima Službe za komunalne djelatnosti Gradske uprave Zenica i preduzeća ALBA, o temi realizacije projekta Mjera sprječavanja širenja ambrozije, ali i drugih aktivnosti novog zavoda u okviru INZ-a.

- Predstavnici ALBA-e i Gradske uprave informirani su o dosad provedenim aktivnostima na području grada, te tretiranja više od sedam hiljada kvadratnih metara područja zahvaćenog ambrozijom koja se, na području Zenice, drži pod kontrolom i trenutno ne predstavlja značajniji problem - ističe rukovoditelj Zavoda za zaštitu bilja INZ Kasim Velić.

Kako se navodi u saopćenju za javnost INZ ima stručne i tehničke resurse da pruži naučnu i tehničku pomoć iz više tema zaštite bilja, kao i prevencije, te će zbog toga saradnja i zajedničko djelovanje biti intenzivirani u više oblasti.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Počeo 'pik' sezonske gripe u ZDK-u, ukupna epidemiološka situacija zasad zadovoljavajuća

Djevojčica Zumra prva beba rođena u Sarajevu u 2024.

U Zenici Svjetski dan dijabetesa obilježava se mjerenjem šećera u krvi i krvnog pritiska

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'