Bosna i Hercegovina     | 14.08.2019. 14:37 |

Kurbani Crvenog polumjeseca Turske za najugroženije građane Donjeg Vakufa

FENA Mevlida Ridžal

DONJI VAKUF, 14. augusta (FENA) - Predsjednik Crvenog polumjeseca Turske i potpredsjednik Međunarodne Federacije Crvenog križa i Crvenog polumjeseca Kerem Kinik predvodio je delegaciju Turk Kizilaya, koja je posjetila općinu Donji Vakuf.

Povod posjete bila je podjela kurbana za 50 socijalno-ugroženih porodica s područja općine Donji Vakuf koju, inače, Crveni polumjesec Turske organizira u 51 zemlji svijeta.

Goste iz Turske primili su načelnik toga grada Huso Sušić i aktivisti Općinske organizacije Crvenog križa, a razgovorima o unapređenju dosadašnje saradnje prisustvovali su i generalni sekretar Društva Crvenog križa BiH Rajko Lazić, te generalni sekretar Crvenog križa Federacije BiH Namik Hodžić.

Također, bilo je riječi o rješavanju pitanja novih prostorija za potrebe djelovanja Crvenog križa u Donjem Vakufu, čiji članovi u narednom periodu planiraju provesti mnoge akcije i projekte. 

Predstavnicima turske organizacije uručen je poklon s jednim od prepoznatljivih simbola Donjeg Vakufa, dok je poklon delegacije Turske uručen Senadi Kico, koja obavlja poslove sekretara općinskog CK-a.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Bećirović: Evropski put je nemoguć bez zaštite ustavnog poretka BiH

Svečano otvorene adaptirane poslovne prostorije Porezne ispostave Donji Vakuf

Sutra obilazak korisnika stambenog objekta socijalnog stanovanja u Donjem Vakufu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'