Servisne informacije     | 15.08.2019. 07:00 |

Smanjena vidljivosta na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. augusta (FENA) - U jutarnjim satima upozorava se na smanjenu vidljivost, zbog magle, posebno na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajaju se dionice uz rijeke Savu, Drinu, Lašvu i Spreču.

Apeluje se na vozače da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da poštuju sve saobraćajne propise.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima dolazi do obustava saobraćaja od 00.30 do 01.30 sati, od 02.00 do 03.30 i 04.00 do 05.30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog radova na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever u dužini od 2 km vozila saobraćaju dvosmjerno.

Naizmjenično-jednom trakom zbog izvođenja sanacionih radova, saobraća se na putnim pravcima: Ključ-Lanište, Srebrenik-Orašje (sanacija tunela Ormanica) Olovo-Kladanj, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao radovi u Jajcu (M-5, sanacija mosta preko rijeke Plive) i Mostaru.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići.

Još danas i sutra će se od 07.00 do 14.00 sati izvoditi deminerski radovi uz dionicu M-15 Glamoč-Mlinište (na lokalitetu Perduhovo selo), zbog čega će se saobraćati usporeno.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

ILO: Ilegalni pofiti od prisilnog rada porasli na 'opscenih' 236 milijardi dolara godišnje

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na putnom pravcu Doboj-Tuzla

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!