Kultura     | 15.08.2019. 10:47 |

Od sutra na novom bosanskom ćilimu doček filmskih zvijezda u punom sjaju (VIDEO)

FENA Alma Zukanović

SARAJEVO, 15. augusta (FENA) - Postavljanje bosanskog ćilima, koji je napravljen za zvijezde jubilarnog 25. izdanja Sarajevo Film Festivala, počelo je jutros ispred Narodnog pozorišta.

Crveni tepih, inspirisan elementima ćilima iz Sarajeva koji datira iz 1930. godine, krasit će Trg Susan Sontag sve do zatvaranja Festivala 23. augusta.

Direktor SFF-a Mirsad Purivatra kazao je za Fenu da će od sutra u punom sjaju dočekivati regionalne i svjetske zvijezde na jedinstvenom crvenom tepihu.

Istakao je da je za ideju spajanja bosanske tradicije i filmske umjetnosti zaslužan i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka te da realizacijom tog zajedničkog projekta žele iz glavnog grada BiH poslali snažnu i ljepšu poruku.

- Željeli smo utvrditi šta je to što filmski festival najviše promoviše u nekom gradu i zaključili da su fotografije s crvenog tepiha najviše prepoznatljive u medijima - kazao je Purivatra.

Naglasio je da je kreativni tim Sarajevo Film Festivala više od pola godine opsežno izraživao bosanskohercegovačke ćilime iz zbirke Zemaljskog muzeja BiH te da se na kraju odlučio za novi izgled crvenog tepiha koji predstavlja spoj tradicionalnog i savremenog.

Pogledajte http://fena.ba/video/3272/

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1XkzHuYB68g-O-NHA5lF1jf44qboaF0Kp?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Filmom 'Samo kad se smijem' započelo obilježavanje Dana ljudskih prava u kinu Meeting Point

'Dani ljudskih prava' uz besplatne filmove u kinu Meeting Point

Izbor filmova iz programa 29. Sarajevo Film Festivala u Gradačcu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom