Bosna i Hercegovina     | 15.08.2019. 10:26 |

Huskić: Naredna sjednica Skupštine ZDK bit će 27. augusta

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 15. augusta (FENA) - Naredna sjednica Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, kako je u izjavi za Fenu najavio predsjedavajući Ćazim Huskić, održat će se 27. augusta (utorak).

Skupština ZDK zadnji je put zasjedala 9. jula, kada je i usvojen Program obilježavanja Dana Zeničko-dobojskog kantona za 2019. godinu, koji se obilježava 29. augusta.

-Na dnevnom će redu naredne sjednice, između ostalog, naći će se i odluka Ocjenjivačkog suda o dodjeli javnih priznanja za Dan Kantona, koju treba potvrditi Skupština.

Nakon provedenog javnog poziva, već je izvršen i odabir nagrađenih, a ta će odluka u ponedjeljak, 19. augusta, biti prezentirana Kolegiju Skupštine ZDK. Kolegij će i odrediti tačan termin naredne sjednice- najavljuje predsjedavajući Huskić, koji dodaje kako od ranije postoji dogovor da august mjesec bude slobodan, ali da će zajedati 27. augusta.

On dodaje da će, osim potvrđivanja odluke o javnim priznanjima ZDK, na narednoj sjednici pred zastupnicima ponovo biti i novi Prostorni plan Grada Zenice, koji je usvojilo Gradsko vijeće Zenice, ali u septembru prošle godine nije dobio i podršku Skupštine ZDK.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Počela redovna sjednica Skupštine ZDK, na dnevnom redu devet tačaka

Pivić i Huskić čestitali 31. godišnjicu formiranja Trećeg korpusa

Obilježavanje Dana ZDK i 834. godišnjice objave Povelje Kulina bana

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta