Sport     | 15.08.2019. 12:06 |

Čelik Junior će iz "drugog plana" juriti naslov prvaka Prve rukometne lige FBiH

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 15. augusta (FENA) - Škola rukometa Čelik Junior iz Zenice, koja je prošlu sezonu okončala na 3. mjestu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine - grupa Sjever, naredne sezone ima ambiciju da bude bolje plasirana te da se bori i za naslov prvaka.

-Nemamo pravo da kažemo da ćemo izboriti plasman u Premijer ligu BiH, ali da ćemo, ako se ukaže prilika da, „iz drugog plana“, budemo prvi, naravno da ćemo je pokušati iskoristiti - kazao je na današnjoj pres-konferenciji trener zeničkog tima Vladimir Zeljko, koji je jučer izvršio prozivku za start priprema.

Upravni odbor Rukometnog saveza BiH, napomenuo je Zeljko, zasjeda 20. augusta u Doboju, kada će biti poznato i da li će se igrati jedinstvena liga FBiH ili će se opet igrati po grupama- Sjever i Jug.

- Zavidovićka Krivaja, s obzirom da će tuzlanska Sloboda vjerovatno igrati PLBiH, može nam biti jedini pravi rival za naslov prvaka u grupi Sjever. Prošlosezonski plasman na 3. mjesto nas obavezuje da naredne sezone napravimo nešto više - ističe Zeljko, koji napominje kako su zadržali gotovo isti igrački kadar.

-Jedino bi Edin Bajramović mogao otići u hrvatskog prvoligaša Rudan iz Labina, ali ako do 25. augusta ne postigne dogovor, onda će i on ostati.

U završnim smo pregovorima s dvojicom igrača, koji su ranije bili članovi ŠR Čelik Junior, ali ćemo njihova imena objaviti tek nakon što potpišemo i ugovore - kazao je Zeljko.

Zbog pregovora o novom ujedinjenju s drugim gradskim federalnim ligašem, Čelikom, koji su propali pa će i naredne sezone oba tima igrati u istom rangu, kasnili su s početkom priprema.

-Međutim, to neće utjecati na tok priprema, jer prvenstvo počinje 21. ili 22. septembra i do tada ima dovoljno vremena da se spremimo - smatra trener Zeljko.  

Predsjednik kluba Dženan Dedić napomenuo je kako su, na inicijativu Gradske uprave Zenice, tokom ovog ljeta vodili pregovore o ponovnom ujedinjenu s Čelikom, ali da su pregovori propali jer, kako je objasnio, predsjednik Čelika Pane Škrbić nije želio potpisati konačan tekst sporazuma.

Zbog toga će, kako je najavio Dedić, podrška rukometnim klubovima iz budžeta Grada biti znatno manja nego je bilo planirano.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Čelik Junior treći u Prvoj ligi FBiH, naredne sezonu ciljaju Premijer ligu BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo