Bosna i Hercegovina     | 15.08.2019. 13:10 |

Obilježena 21. godišnjica pogibije policijskog službenika Elvedina Madeške

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. augusta (FENA) - Delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, predvođena policijskim komesarom Nusretom Selimovićem i sekretarom Nefisom Dobrača-Mahmutagić te delegacijom Sindikata policije KS uz prisustvo članova porodice i mnogobrojnih kolega, danas je učenjem Fatihe i polaganjem vijenaca na mezarju „Kovači“- Hrasnica odala počast i obilježila 21. godišnjicu pogibije policijskog službenika Elvedina Madeške.

- Naš kolega Elvedin Madeško je u toku svoje službe ličnim primjerom na najbolji način u svakoj situaciji pokazao šta znači časno, profesionalno i predano obavljati policijski posao. U isto vrijeme je pokazao koliko je to težak, rizičan i opasan posao. Dao je svoj život štiteći građane Kantona Sarajevo, njihovu imovinu, kao i njihove živote. Naša dužnost je da čuvamo sjećanje na njega i da ga nikada ne zaboravimo - kazao je Selimović, saopćeno je iz MUP-a KS. 

Madeško je zadobio teške tjelesne povrede u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila prilikom službene intervencije 14. augusta 1998. godine u ulici Patriotske lige, a dan kasnije je preminuo. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Obilježena 32. godišnjica odbrane Centra za obrazovanje kadrova MUP-a RBiH i pogibije Samira Mišića

Šefovi diplomatija slave 75. godišnjicu NATO saveza, razmatraju koordinaciju vojne pomoći Ukrajini

MUP Kantona Sarajevo bira izvođača radova za uklanjanje objekta u Kolodvorskoj ulici

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'