Bosna i Hercegovina     | 15.08.2019. 14:04 |

HNS : Pridružujemo se domaćim i međunarodnim pozivima da se ustraje na dijalogu

FENA Saopćenje

 

MOSTAR, 15. kolovoza (FENA) - Hrvatski narodni sabor (HNS) BiH kao predvodnik politike dijaloga, dogovora, pravednih rješenja i upornog zalaganja za žurno formiranje vlasti, naglašava važnost trenutka, kojeg je, smatraju, potrebno iskoristiti kako bi dogovor lidera bio u cijelosti proveden, a Bosna i Hercegovina konačno dobila funkcionalnu vlast.

-U prilog činjenici brzog formiranja vlasti ide i potpora svih relevantnih prijatelja ove zemlje, poput izaslanstva Europske unije, ali i Washingtona, koji podržavaju sporazum lidera SDA, SNSD-a i HDZ-a BiH, te koji su zagovornici što skorijeg napretka i formiranja vlasti, ali i ispunjavanja uvjeta za put BiH u EU i NATO- navodi se u priopćenju HNS-a BiH.

Hrvatski narodni sabor je uvjerenja da će ključni međunarodni akteri aktivno i u potpunosti podržati provedbu cjelokupnog sporazuma, kojega su potpisali lideri pobjedničkih stranaka u BiH.

Pridruživanje međunarodnim organizacijama od ključnog je značaja za BiH. Smatramo da su europske i euroatlantske integracije budućnost Bosne i Hercegovine, njeznih konstitutivnih naroda i svih građana, poručili su iz HNS-a BiH.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Josip Brkić sudjelovao na prvom Mostar Security Forumu

Razmjena knjiga i razgovor s književnicima 'Pokloni knjigu, daruj joj novi život'

Mostarski vatrogasci proslavljaju svog zaštitnika i Međunarodni dan vatrogasaca

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu