Bosna i Hercegovina     | 15.08.2019. 15:08 |

OSCE - BPK: Aktivnosti u borbi protiv korupcije

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 15.avgusta (FENA) - Premijerka Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Aida Obuća danas se susrela sa šefom terenskog ureda Misije OSCE-a u BiH, kancelarija Foča Željkom Vukmanovićem. Tokom susreta, razgovarano je o aktuelnoj situaciji na području ovog kantona  i  aktivnostima kantonalne Vlade u borbi protiv korupcije.

Premijerka BPK je upoznala šefa terenskog ureda OSCE-a u Foči s dosadašnjim aktivnostima Tima za borbu protiv korupcije BPK-a, kao i s činjenicom da je Vlada usvojila Akcioni plan za borbu protiv korupcije.

„Na ovaj način iskazana je bezrezervna opredjeljenost BPK-a u borbi protiv korupcije, kako na strateškom, tako i na operativnom nivou. Uzimajući u obzir da se borbi protiv korupcije posvećuje posebna pažnja već u ranoj fazi pristupanja Evropskoj uniji te da svi nivoi vlasti u BiH trebaju pokazati odlučnost u poduzimanju konkretnih i održivih aktivnosti na suprotstavljanju korupciji, BPK-a od početka je uključen u ove aktivnosti“ – istakla je premijerka BPK Goražde.

Podržana je i ideja o održavanju tematske sjednice Vlade BPK o borbi protiv korupcije kojoj bi prisustvovali i Tim za borbu protiv korupcije te predstavnici OSCE-a koji daje snažnu podršku ovim aktivnostima.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

OSCE BiH: Nema više vremena za gubljenje u provedbi reformi

Ambasadorica Savić: Ohrabrujuće poruke za BiH iz sjedišta OSCE-a

Dosljedna upotreba obavještajnih podataka u krivičnom postupku u fokusu OSCE-ove radionice

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo