Svijet     | 15.08.2019. 15:02 |

Uhapšen osumnjičeni za napad u Philadelphiji, ranjeno šest policajaca

FENA Internet

PHILADELPHIA,  15. augusta (FENA) - Američka policija saopćila je u četvrtak da je osumnjičeni za pucnjavu u sjevernom dijelu Philadelphije uhapšen nakon sedmosatnog sukoba u kojemu je ranjeno šest policajaca.

Elitna jedinica američke policije SWAT ranije je oslobodila dvojicu policajaca koji su bili zarobljeni u kući u Philadelphiji s naoružanim napadačem.

SWAT tim također je evakuirao osumnjičenike koje je policija uhapsila za vrijeme racije, a koji su isto bili zarobljeni u kući, rekla je policija. Jedinica SWAT je krenula u akciju otprilike pet sati nakon što je muškarac otvori vatru na policajce koji su uručivali naloge za hapšenje radi droge u sjevernom dijelu Philadelphije, prenosi Reuters.

Napadač je nastavio pucati na SWAT-ovo vozilo parkirano ispred kuće, pogađajući i zgradu preko puta ulice, dok su policajci pokušavali ispregovarati njegovu predaju. Policija ga je nazvala na telefon, razgovarala s njim megafonom, a u pregovore je uključila i članove porodice.

Policija je pozvala lokalno stanovništvo da ostane u svojim domovima i da se klone tog područja nakon što je u vatri izmijenjeno na stotine metaka. Pojavile su se i vijesti da je napadač izravno prenosio incident na Facebooku.

Lokalni mediji navode da je napadač imao snažno oružje i veliku količinu municije. Incident je uslijedio nakon lanca masovnih pucnjava u Kaliforniji, Teksasu i Ohiu u kojima su napadači imali poluatomatske puške.

Stanje svih ranjenih policajaca je stabilno i niko nema ozljede opasne po život.

Televizija je prikazala nekoliko njih kako napuštaju bolnicu u srijedu navečer, a jedan je imao zamotanu glavu i ruku.

Napadač je nastavio pucati na SWAT-ovo vozilo parkirano ispred kuće, pogađajući i zgradu preko puta ulice, dok su policajci pokušavali ispregovarati njegovu predaju. Policija ga je nazvala na telefon, razgovarala s njim megafonom, a u pregovore je uključila i članove obitelji.

Policija je pozvala lokalno stanovništvo da ostane u svojim domovima i da se klone tog područja nakon što je u vatri izmijenjeno na stotine metaka. Pojavile su se i vijesti da je napadač izravno prenosio incident na Facebooku.

Lokalni mediji navode da je napadač imao snažno oružje i veliku količinu streljiva. Incident je uslijedio nakon lanca masovnih pucnjava u Kaliforniji, Teksasu i Ohiu u kojima su napadači imali poluatomatske puške.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

U izraelskom napadu ubijeno 38 osoba u blizini Alepa

Ruski FSB - U napad u blizini Moskve umiješani su Ukrajina, Sjedinjene Države i Britanija

U napadu sumnjivih militanata Islamske države u Siriji 11 ubijenih

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom