Bosna i Hercegovina     | 15.08.2019. 16:16 |

OSA - Izmišljanje afere sa diplomom novi nasrtaj na Agenciju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. augusta (FENA) - Rješenje kojim Inspektorat entiteta Republika Srpska traži od Univerziteta za poslovne studije poništavanje diplome direktora Obavještajno-sigurnosne/bezbjednosne (OSA) agencije Bosne i Hercegovine predstavlja novi nasrtaj na Agenciju i direktora Osmana Mehmedagića, saopćeno je iz te institucije.

Iz OSA-e navode da je diploma direktora Mehmedagića uredno stečena i izdata, te da je to potvrđeno u više ranijih provjera koje je kroz svoju karijeru u obavještajnom sektoru Mehmedagić prolazio.

Dodaju da su OSA i direktor Mehmedagić već duže vrijeme pod konstantnim udarima pojedinih pravosudnih i političkih centara moći kojima ne odgovara zakonit, profesionalan i odgovoran rad Agencije u borbi protiv kriminala i drugih štetnih djelovanja po državu Bosnu i Hercegovinu i njene građane.

- Pokušaj da se preko Inspektorata RS na ovakav način diskredituju direktor Mehmedagić i OSA BiH samo su nastavak tih udara i potpuno je jasno ko i s kojim ciljem stoji iza njih. Pravosudne institucije i inspekcije imaju pravo da u skladu sa zakonom vrše provjere, ali niko nema pravo da montira bilo kakve istrage kojima bi diskreditirali osobe koje se suprotstavljaju organizovanom kriminalu u BiH - saopćeno je iz OSA-e.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U aferi Negreira optužen i predsjednik Barcelone Joan Laporta

Sjednica Vijeća ministara BiH zakazana za 9. februara, očekuju se i odluke o prvim smjenama

Bauer i Mehmedagić razgovarali o jačanju saradnje između OSA-e i NATO-a

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom