Sport     | 15.08.2019. 21:29 |

Častan oproštaj Zrinjskog

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 15. augusta (FENA) - Nogometaši Zrinjskog u revanš susretu 3. kola kvalifikacija za Evropsku ligu večeras su na stadionu Pecara u Širokom Brijegu pobijedili ekipu Malmea sa 1:0 (0:0), golom Damira Šovšića u 90. minuti iz penala. 

Švedski predstavnik prošao je u play off zahvaljujući pobjedi sa 3:0 u prvom susretu odigranom prije sedam dana u Malmeu. 

Bh. viceprvak u prvom dijelu susreta imao je incijativu, ali nije uspio da smanji visoku prednost Šveđana. 

Najbolju priliku "Plemići" su imali u 30. minuti, kada je nakon šuta Miljana Govedarice lopta pogodila  Nielsena, a odbijenu loptu Ivan Lendrić nije uspio da uputi pema golu.

I u drugom poluvremenu Mostarci su bili bolji tim, ali su se gosti uspješno branili, sve do 90. minuta kada je bh. viceprvak stigao do pobjedničkog gola kada je iz penala pogodio Šovšić nakon što je prethodno oboren Lendrić.

Zrinjski se časno oprostio od ovosezonskog nastupa na evropskoj sceni. U šest odigranih susreta Mostarci su zabilježili četiri pobjede, te po jedan remi i  poraz. 

U 1. kolu Zrinjski je eliminirao makedonsku Akademiju Pandev dva puta sa po 3:0, u 2. kolu napravio je senzaciju i izbacio holandski Utrecht (1:1, 2:1), dok je nastup završio jedinim porazom 3:0 od Malmea. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Gol Skorupa donio GOŠK-u tri boda

Barbarez novi selektor, Spahić direktor reprezentacije BiH

Nogomet - Nagelsmann selektor Njemačke do SP 2026.

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'