FENA biznis     | 16.08.2019. 09:57 |

Podrška ekološkim projektima u BiH

FENA Saopćenje

Kompanija dm poziva zainteresovane da prijave ekološke projekte za čiju će realizaciju pružiti podršku.

U sklopu kampanje UČINIMO SVJESNO te povodom prestanka podjele malih besplatnih plastičnih vrećica u svojim prodavnicama, kompanija dm drogerie markt pokrenula je inicijativu dm {ZAJEDNO} za bolje sutra. Cilj inicijative je podrška ekološkim projektima u Bosni i Hercegovini, čija će realizacija doprinijeti očuvanju, uređenju i zaštiti okoliša.

S tim u vezi, dm poziva nevladine organizacije i udruženja kao i javne ustanove (centre, škole, domove i društva) te jedinice uprave (gradove, općine, kantone i entitete) da do 16.9.2019. godine prijave ekološke projekte koji za realizaciju trebaju donaciju proizvoda i/ili finansiranje usluga te potrebnih materijala i opreme.

Svi zainteresovani svoje projekte mogu prijaviti putem platforme www.dm-zajedno.ba. Projekti trebaju izravno doprinositi uređenju, zaštiti i očuvanju okoliša u BiH te slijediti društveno odgovorne i ekološke ciljeve. Navedeno podrazumijeva: čišćenje, uređenje zelenih površina, čišćenje rijeka i korita, sadnja, pošumljavanje, postavka kanti za otpad i sl.

Po završetku prijava, dm žiri odabrat će 6 projekata kojima će osigurati onaj vid podrške koji je potreban za njihovu realizaciju.

„Putem inicijative {ZAJEDNO} za bolje sutra dm traži projekte koji su korisni i značajni za lokalnu zajednicu s ciljem zaštite okoliša i održivosti. Ovo je jedna od mnogih mjera kojima dm nastoji zajedno sa kupcima i građanima BiH unaprijediti životne standarde, doprinijeti povećanju svijesti o važnosti brige o okolišu i životnoj sredini. Vjerujemo da će ova nastojanja biti prepoznata i da ćemo zajedno ići ka ostvarenju ovih ciljeva.“ – izjavila je Admira Isaković, članica Uprave dm-a.

Ovo je četvrta dm inicijativa pod krovnim imenom {ZAJEDNO} kojom dm daje podršku društveno korisnim projektima i unapređenju životnog standarda u Bosni i Hercegovini.

 

Više informacija o dm drogerie markt d.o.o.

dm je na bosanskohercegovačkom tržištu prisutan od juna 2006. kada je otvorena prva dm prodavnica u sarajevskom naselju Dobrinja. Za trinaest godina dm se pozicionirao kao vodeća kompanija u kategoriji drogerija sa 700 zaposlenika i 74 prodavnice u 42 grada te distribucijskim centrom u Sarajevu. U poslovnoj godini 2017/18. dm je u Bosni i Hercegovini ostvario promet od 161,4 miliona KM. Asortiman dm-a obuhvata preko 14.000 proizvoda etabliranih svjetskih i domaćih proizvođača. Među dm robne marke spadaju Balea, alverde, Mivolis, trend IT UP, Denkmit, babylove, dmBio i mnoge druge. U cjelokupnom asortimanu posebno mjesto zauzimaju organska hrana, prirodna kozmetika i ekološki prihvatljivi proizvodi.

 

Saopštenja za javnost na raspolaganju su Vam na:

www.dm-drogeriemarkt.ba/ba_homepage/press_kutak/, a arhiva fotografija na

www.dm-drogeriemarkt.ba/ba_homepage/press_kutak/slike_za_press/.

Za više informacija molimo Vas kontaktirajte:

Tel: 033/778 300, e-mail: ajla.hadzic@dm-drogeriemarkt.ba

Tel: 033/267 121, e-mail: alena.kulenovic@mccann.ba

 

Kontakt informacije:

McCANN Sarajevo

Zmaja od Bosne 74/3, 71000 Sarajevo, BiH  
t + 387 33267110   f +387 33267121 nea.manjura@mccann.ba 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Idealan ljetni obrok ili užina: Dukat SenSia Snack sa brusnicom, žitaricama i ch

Nova ulaganja u BiH iz Lactalis grupe: novih 3,5 miliona KM za Lactalis BH

Frenkie poziva: „Završi pjesmu i snimamo zajedno spot“

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo