Bosna i Hercegovina     | 16.08.2019. 12:26 |

Kreditno zaduženje Općine Srebrenica za kapitalne projekte

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 16. augusta (FENA) - Kreditnim zaduženjem od 2,5 miliona KM, o čemu je odluka nedavno donesena na sjednici Skupštine općine Srebrenica, planirano je finansiranje kapitalnih projekata na području te općine.

Ministarstvo finansija RS-a dalo je saglasnosti Općini za ovo kreditno zaduženje te je raspisan javni poziv za odabir najpovoljnije banke.

Šef kabineta načelnika Općine Srebrenica Vladan Milovanović kazao je Feni da je u toku procedura u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

- U samoj odluci je prezicirano da kamata ne smije preći četiri posto i kreditno zaduženje je na sedam godina. Nadam se da će Opština Srebrenica dobiti najpovoljnije kreditno zaduženje – ističe Milovanović.

Kreditnim zaduženjem planirano je da 900.000 KM bude utrošeno na rekonstrukciju 24 putna pravca, 800.000 KM namijenjeno je za revitalizaciju Banje Guber, 200.000 KM za projekte sufinansiranja energetske efikasnosti, 200.000 KM za nabavku stambenih kontejnera za projekt osnaživanja ruralnih područja, te također po 200.000 KM za sanaciju klizišta, lokalnih i nekategorisanih puteva, kao i za sufinansiranje izgradnje gradske garaže.

Milovanović podvlači da je budžet Općine likvidan, da je punjenje budžeta uredno te da se sve obaveze prema drugima redovno se izmiruju.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Gradsko vijeće Mostara usvojilo Odluku o kreditnom zaduženju za izgradnju sportske dvorane

Vlada FBiH: Podržano kreditno zaduženje

Usvojena odluka o kreditnom zaduženju Općine Srebrenica

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu