Bosna i Hercegovina     | 16.08.2019. 16:11 |

Mladi Goražda poručili: Budi fin, nasilje nije in

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 16. augusta (FENA) - Svjetski dan mladih u Goraždu obilježen je danas pod zajedničkim sloganom „ Budi fin, nasilje nije in“.

Druženjem u Omladinskoj ulici mladi Goražda poručili su da su protiv svih oblika nasilja što su predstavili i kroz takmičenje u likovnim radovima na temu „Stop nasilju“.

Pobjedničkim je ocijenjen rad Nejre Sipović iz Prače.

Druženje mladih upotpunjeno je muzikom i pjesmama  članova goraždanske Rock škole koja djeluje u okviru Kulturnog udruženja mladih (KUM).

Priređen je i performans mladih u kojem su uz rock školu učestvovali  i volonteri goraždanskog tima Asocijacije srednjoškolaca u BiH (Asu BiH).

- Generalna skupština UN-a  je 1999. godine donijela odluku da se 12. august obilježava kao Međunarodni dan mladih. Zbog vjerskih praznika ovogodišnje obilježavanje je prolongirano za danas.  Izložbe dječijih radova, muzički performans, šetnja ulicama grada te razgovor s predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti samo su neke od aktivnosti – kazala je članica Lokalnog tima AsuBiH Goražde Amna Kazagić. 

Kroz aktivnost „Mladi pitajte“ koju je organiziralo ministarstvo obrazovanja BPK, mladi su imali priliku da se druže i razgovaraju s kantonalnim i gradskim zvaničnicima postavljajući pitanja vezana za status mladih u gradu.

Događaj je organiziran uz podršku organizacije World Wision.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

ZDK - Dan Armije RBiH obilježen defileom, odavanjem počasti i akademijom

Razvojna banka FBiH otvara poslovnicu u Goraždu

Dan mladih Grada Goražda bit će obilježen nizom događaja

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!