Kultura     | 16.08.2019. 18:46 |

Projekcije filmova 25. SFF-a na dvije lokacije u općini Novo Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. augusta (FENA) - Projekcije filmova 25. Sarajevo Film Festivala (SFF) bit će održane od 17. do 22. augusta na dvije lokacije u općini Novo Sarajevo - 'Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo' i u novootvorenom objektu 'Dječija kuća'.

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo (Kemala Kapetanovića 17) bit će projekcije Dječijeg programa SFF-a u 18 sati, a u Dječijoj kući Novo Sarajevo (Grbavička bb) projekcije će počinjati u 21 sat.

Program 25. SFF-a u Novom Sarajevu počinje u subotu (17. augusta) u 18 sati dječijim filmom 'Dobra igra: Početak' redatelja Umuta Arala, a u 21 sat bit će prikazan 'Sin' bh. redateljice Ines Tanović.

U nedjelju 18. augusta u 18 sati bit će prikazan norveški dječiji film 'Goveđe brdo', dok će gledaoci u 21 sat moći uživati u filmu 'Nebeska tema - Priča o Vladi Divljanu'.

Projekcije 25. Sarajevo Film Festivala bit će nastavljene i u ponedjeljak (19. augusta). Tako će u 18 sati biti prikazan švedski dječiji film 'Sune protiv Sunea', a u 21 sat film o svjetski poznatom fudbaleru 'Diego Maradona', redatelja Asifa Kapadia.

- Općina Novo Sarajevo osigurala je određeni broj besplatnih ulaznica za Dječiji program, koji se prikazuje u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo. Zainteresirani građani rezervacije za taj program mogu izvršiti (na broj telefona 033 641 895) u terminu od 8 do 14 sati, svakog dana tokom Festivala, a ulaznice za željenu projekciju se rezerviraju dan prije projekcije - navode iz Općine Novo Sarajevo.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Općina Novo Sarajevo - Od ove godine sve porodilje imaju pravo na jednokratnu novčanu pomoć

IDDEEA pružila pomoć Općini Novo Sarajevo na putu digitalne efikasnosti

Općina Novo Sarajevo izradila E-registar

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom