Stranačke aktivnosti     | 17.08.2019. 16:17 |

Priopćenje za javnost Mladeži HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Druga redovita proširena sjednica Predsjedništva Mladeži HDZ BiH održana je danas u Uskoplju.

Na početku sjednice sve članove Predsjedništva pozdravili su domaćini, predsjednica OO Mladeži HDZ BiH Uskoplje Tijana Barnjak i predsjednik OO HDZ BiH Uskoplje Dražen Matišić istaknuvši kako im je iznimna čast što se sjednica održava upravo u Uskoplju, a pogotovo ako se uzme u obzir trenutna situacija u Uskoplju gdje su ne tako davno osvanuli uvredljivi, incenirani grafiti koji su za cilj imali izazivanje nacionalnih tenzija mržnje i netrpeljivosti prema hrvatskom narodu u BiH.

Nakon pozdrava domaćina i uvodnih riječi uslijedio je i radni dio sjednice na kojem je Predsjedništvo Mladeži HDZ BiH usvojilo planirane točke dnevnog reda. Raspravljalo se o aktualnoj političkoj situaciji u BiH. Poseban osvrt stavljen je na potrebu međusobnog uvažavanje i tolerancije u Bosni i Hercegovini s obzirom na to da smo zadnjih dana svjedoci kako neki mladi ljudi, povučeni pogrešnim idejama i incidentima pokušavaju stvoriti nemir među narodima i građanima Bosne i Hercegovine.

Predsjedništvo Mladeži HDZ BiH odlučno je poslalo poruke mira, tolerancije, zajedništva i međusobnog uvažavanja te se istaknuti da neće dopustiti da negativni primjeri dominiraju u društvu, nego upravo suprotno. Mladež jasno ističe kako daje podršku hrvatskom narodu u Uskoplju i Središnjoj Bosni, ali ne samo hrvatskom narodu, nego svim građanima BiH da uvijek nastojimo očuvati naše vrijednosti i međusobno uvažavanje.

„Današnja sjednica Predsjedništva u Uskoplju nastavak je naše prakse posjeta svim općinskim odborima na području Bosne i Hercegovine gdje djeluje Mladež HDZ-a BIH, ali svakako da je ovo posebna prigoda za poslati poruke mira, tolerancije i zajedništva iz općine u kojoj suživot na visokoj razini mora biti vidljiv. Uskoplje je dobar primjer institucionalnog rješenja za višenacionalne općine te stoga još jednom najoštrije osuđujemo protekle događaje koji su za cilj imali podignuti tenzije i napetosti i pokazati kako suživot nije moguć. Mi smo danas, kao i do sada, poslali poruke tolerancije, suživota i zajedništva s pogledom u kvalitetnu budućnost u kojoj mlade osobe ne trebaju biti opterećene negativnim temama iz prošlosti“, istaknuo je predsjednik Mladeži HDZ BiH, Mario Mikulić.

Na sjednici Predsjedništva raspravljalo se i o Izboru tajnika za međunarodnu suradnju Mladeži HDZ BIH, te je Mladež jednoglasno za novu tajnicu izabrala Slavicu Andrić Šajinović.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost Mladeži HDZ-a BiH

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!