Sport     | 18.08.2019. 10:53 |

Giro Drag Race – Na Vilsonovom šetalištu danas biciklistička trka

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. augusta (FENA) – Peta biciklistička trka "Giro Drag Race" bit će održana danas u 12.00 sati na Vilsonovom šetalištu kod hotela Novotel Bristol, a prijavljeno je više od 30 takmičara.

Najbrži biciklisti Sarajeva ali i gosti iz drugih gradova Bosne i Hercegovine danas će imati priliku dokazati vještine u jedinstvenoj trci ubrzanja na dvotočkašima.

U pitanju je specifičan format takmičenja, rijedak u svijetu biciklizma, gdje se biciklisti kroz borbu jedan na jedan, na vrlo kratkoj distanci, plasiraju u dalji tok takmičenja, sve do finala.

Iako sve ukazuje na to da je snaga presudna, organizatori uvjeravaju da je u pitanju spoj mnogo različitih i bitnih faktora.

 - Prije svega, bitna je taktika. Da li odmah krenuti brzo ili tempirati svoju snagu za drugi dio staze? Da li doći sa cestovnim ili MTB biciklom? Da li su u prednosti debele ili tanke gume? U kojem prijenosu startati. Sve su to bitne stvari za one koji se žele okušati u trci i za one koji se nikada nisu okušali ni u kakvom biciklističkom takmičenju - ističe Tarik Šabanović iz Giro Drag Race.

Giro di Sarajevo je zajedno sa partnerom, M-Bike Shopom, Coca-Colom za prva tri mjesta osigurao vrijedne nagrade, dok će posebno priznanje dobiti učesnik koji ostvari najbolje vrijeme u cjelokupnom takmičenju, bez obzira na plasman.

Kako je iz PR Giro Di Sarajevo najavljeno, prijave za utrku su moguće i na mjestu događaja.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

DEI - Prezentiranje projekata prvog poziva Interreg programa za dunavsku regiju 2021-2027.

U Sarajevu 16. aprila Godišnji regionalni forum za analizu trendova prijetnji i rizika od oružja

Vijeće ministara BiH danas o Strategiji integriranog upravljanja granicom

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana