Sport     | 18.08.2019. 15:37 |

Amar Hadžić najbrži biciklista u utrci 'Giro Drag Race'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. augusta (FENA) - U utrci na biciklima "Giro Drag Race" koja je danas održana na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu pobjedu je, na svom mountain bikeu, odnio sedamnaestogodišnji Amar Hadžić.

Nime, kroz nekoliko krugova najbrži su prolazili dalje, a u finalu je Hadžić odmjerio snage sa Makom Durakovićem, dok je u borbi za treće mjesto kao pobjednik izašao Danis Mehmedić.

Menadžer trke Tarik Šabanović zadovoljan je atmosferom i odzivom takmičara, te je u tom smislu rekao da se ovakav format takmičenja pojavljuje tek sporadično u svijetu, a nije zabilježeno da je ikada održan u Bosni i Hercegovini.

Ono što je bila samo ideja prije pet godina sada je postala tradicija, a organizatori Giro di Sarajevo najavljuju i dodatna poboljšanja i kvalitetnije iskustvo za takmičare.

- Ostat ćemo pri ideji da ova trka i dalje bude namijenjena nelicenciranim biciklistima – amaterima, kako bi mogli okusiti čar utrkivanja. Mišljenja smo da je bolje da se trkaju na ovakvoj vrsti eventa nego da se utrkuju na ulici i tako ugrožavaju pješake - rekao je Šabanović.

Najavio je da će naredne godine u tu svrhu prilagoditi format i onima koji su ne tako brzi na biciklu ali su zato veoma vješti i znaju taktizirati, saopćeno je iz Giro di Sarajevo.

Trkom Giro Drag Race započeta je i promotivna kampanja za centralni događaj, Giro di Sarajevo 12, koji će biti održan na svjetski Dan bez automobila, 22. septembra, a fokus rekreativne vožnje biće na oslobađanju javnog prostora za bicikliste, ali i pješake u centru grada.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Muzaferija nije uspjela završiti današnju utrku superveleslaloma u La Thuileu

Muzaferija danas nastupa u drugoj utrci superveleslaloma u La Thuileu

Humanitarna utrka u sklopu Mostar Run Weekenda, trči se za Kliniku za dječje bolesti SKB-a Mostar

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo