Stranačke aktivnosti     | 19.08.2019. 15:12 |

Priopćenje za javnost Kantonalnog odbora SDA HNK

FENA Saopćenje

Predsjednik Kantonalnog odbora SDA HNK, Edin Mušić, primio je danas u oproštajnu posjetu Šefa Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Ambasadora Bruce G. Bertona, s kojim je razgovarao o projektima i aktivnostima koje Misija OSCE-a u BiH realizirala u našoj zemlji, sa posebnim osvrtom na otvorene procese koji se vode na području Hercegovačko-neretvanskog kantona sa ciljem jačanja vladavine prava i uspostave funkcionalnijeg sistema.

Tokom razgovora Mušić je naglasio da je OSCE u posljednjih pet godina, od kada je gospodin Berton preuzeo dužnost bio izuzetno aktivan u BiH, kao i na prostoru Hercegovine, s vrlo korisnim inicijativama.

U otvorenom dijalogu o svim aktuelnim političkim procesima koji se vode u BiH Mušić je iskazao spremnost SDA, kao i svoju ličnu opredjeljenost za rješavanje svih otvorenih pitanja, navodeći da je za pravična rješenja potrebna politička spremnost na kompromis svih strana u pregovorima, a ne isključivost i ekskluzivitet bilo koga.

Predsjednik KO SDA HNK izrazio je zahvalnost Ambasadoru Bertonu za značajan doprinos uspješnoj saradnji na personalnom i institucionalnom nivou, te naglasio da će SDA nastaviti da pruža potpunu podršku OSCE-u na ovom prostoru.

Ambasador Berton zahvalio je Mušiću na ukazanom povjerenju i dosadašnjoj veoma dobroj i profesionalnoj saradnji tokom realizacije projektnih aktivnosti, te izrazio želju da se ovakva saradnja nastavi i u budućnosti sa njegovim nasljednikom.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

SDA

Vezane vijesti

Izetbegović traži od institucija BiH i EUFOR-a da spriječi masovna okupljanja u Srebrenici

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

SDA - Dodik prijeti Bošnjacima kao što je prijetio Karadžić

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'