Regija     | 19.08.2019. 17:59 |

Crna Gora: Stranka hrvatske manjine izabrala predsjedništvo

FENA Agencije

 

PODGORICA, 19. kolovoza (FENA) - Hrvatska građanska inicijativa (HGI), jedina politička stranka Hrvata u Crnoj Gori, izabrala je u ponedjeljak novo predsjedništvo stranke i prvi put u svojoj povijesti dobila dvojicu potpredsjednika.

Na sjednici Središnjega odbora Hrvatske građanske inicijative u predsjedništvo su izabrani Ilija Janović, Zvonimir Deković, Josip Gržetić, Blanka Radošević Marović, Ljiljana Velić, Miroslav Franović, Tanja Grabić i Dijana Milošević. Njih je predložio novoizabrani predsjednik HGI-a Adrian Vuksanović, koji je također iskoristio statutarnu mogućnost i predložio da se za potpredsjednike stranke imenuju Ilija Janović i Zvonimir Deković, što je Središnji odbor HGI i prihvatio.

-Ovaj korak predstavlja još jednu mogućnost za napretkom i timskim radom u cilju jačanja stranke - priopćeno je iz HGI-a.

Ilija Janović je dugogodišnji potpredsjednik Općine Tivat, dok Zvonimir Deković u dva mandata predvodi Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore, prenosi Hina.

Adrijan Vuksanović, inače zastupnik u parlamentu Crne Gore, za predsjednika HGI-a izabran je 27. srpnja na Saboru održanom u Tivtu. On je na tom mjestu zamijenio dugogodišnju predsjednicu i ministricu bez portfelja u crnogorskoj vladi Mariju Vučinović koju je Središnji odbor HGI u veljači smijenio sa mjesta predsjednice stranke, što je ona osporila i trenutno pred Upravnim sudom vodi spor za povratak na čelo HGI-a.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Više od polovine građana Crne Gore vjeruje da se za glasanje dobiva novac - istraživanje

U Crnoj Gori i Srbiji obilježena 25. obljetnica početka NATO udara

Slabiji potres u Crnoj Gori

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo