Stranačke aktivnosti     | 20.08.2019. 12:10 |

Priopćenje za javnost KO SDP HNK

FENA Saopćenje

Kantonalna organizacija SDP HNK poziva HDZ BiH da se prestane igrati sa radnicima Aluminija sa nerealnim planovima, koji nisu usaglašeni ni na nivou vlasnika, niti institucija sistema, a očigledno nemaju osiguranu ozbiljnu finansijsku podršku za realizaciju.

Degutantna pisma Nadzornog odbora i menadžmenta, u kojem se izvinjavaju velikom voždu, prelazi sve granice ukusa i predstavlja vrijeđanje zdrave pameti.

Svima je jasno da je Aluminij žrtva HDZ-a i njegovog igranja politike i biznisa koji je bio paravan za jednu od najvećih pljački u istoriji ove zemlje.

Radnike pozivamo da prestanu pratiti lažnu politiku koja im nije donijela ništa dobro i svoje probleme započnu institucionalno rješavati preko Vlade FBiH i Vlade Hrvatske, koje imaju kapacitet da vode pregovore o strateškim partnerstvima i programima sanacije.

Nastavak radničkog pristajanja na scenario u kojem svoju sudbinu predaju HDZ-u moraju biti svjesni da su svoje šanse za obnovu radnih mjesta sveli na minimum i postali žrtva stranačkih trgovina koji nemaju nikakve veze s njima.

Ono što danas proživljavaju nije ništa nego iscrpljivanje koje su doživjeli radnici Sokola, Žitoprometa, Rudnika mrkog uglja i svih drugih giganata koje je HDZ uništio u svojoj borbi za hrvatske interese.

Kadrovi HDZ su iz svakog uništenja firme izašli bogatiji, dok je cijenu uredno platila ekonomska perspektiva Hercegovine i radnici.

KO SDP HNK

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost KO SDP BiH HNK

Priopćenje za javnost Kantonalnog odbora SDP-a HNK

Priopćenje za javnost KO SDP BiH HNK

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'