Bosna i Hercegovina     | 20.08.2019. 12:53 |

HDZ BiH: Vratiti se razgovorima i pronaći kompromis bez politike uvjetovanja

FENA Saopćenje

MOSTAR, 20. kolovoza (FENA) - Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) pozvala je na hitnu implementaciju izbornih rezultata, bez odlaganja.

"Sva daljnja uvjetovanja političkih predstavnika moraju se žurno pretvoriti u uspostavljanje konstruktivnog dijaloga i međusobno uvažavanje u cilju razvoja političkog i društvenog dogovora na opću dobrobit naše domovine Bosne i Hercegovine. Razgovor i međusobno uvažavanje pri traženju kompromisnog rješenja moraju biti polazna točka svih procesa kako bi konačno ostvarili potrebnu suradnju prilikom uspostave vlasti", priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Iz te stranke navode kako su potpisanim sporazumom o načelima formiranja vlasti u BiH postavljene sve ključne točke i smjer budućnosti Bosne i Hercegovine koji se moraju implementirati, a svako drugo djelovanje je bespotrebno i štetno, te predstavlja izigravanje izborne volje konstitutivnih naroda i građana u BiH.

"Vjerujemo kako i pored današnjeg neuspjelog pokušaja dogovora Predsjedništva BiH oko ključnih pitanja za budućnost, Bosna i Hercegovina i dalje ima polazišta za dogovor, te ne smije odustati od nastojanja da što prije dobije vlast i nastavi napredak prema euroatlantskim integracijama", navodi se u priopćenju.

Iz HDZ-a BiH poručuju kako funkcioniranje svih institucija Bosne i Hercegovine mora biti prioritet svima koji se zalažu za napredak, stabilnost, i nastavak reformskih procesa u BiH.

"HDZ BiH poziva kolege na bošnjačkoj i srpskoj strani na poštivanje izborne volje naroda, odgovornu provedbu potpisanih Načela o formiranju vlasti u BiH kako bi napokon krenuli u realizaciju strateških planova, kojima je cilj funkcionalna, razvijena i moderna europska Bosna i Hercegovina", stoji na kraju priopćenja.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U ponedjeljak sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!