Bosna i Hercegovina     | 20.08.2019. 13:52 |

Rišljanin: Materijalno tehnička opremljenost policije BPK nije na zavidnom nivou

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 20.avgusta (FENA) - Materijalno-tehnička opremljenost goraždanske policije i kadrovska popunjenost  MUP-a BPK Goražde nisu na zavidnom nivou, na čemu će se raditi u narednom periodu - izjavila je resorna ministrica Nizama Rišljanin.

Po njenim riječima, u MUP-u BPK Goražde pokrenute su određene aktivnosti na poboljšanju tog stanja, a jedna od njih je i nabavka opreme i municije.

„Za ove namjene bit će izdvojeno oko 50.000 KM. Vlada BPK je polovinom godine dala saglasnost za nabavku dijela policijskih uniformi te obuće u vrijednosti 38.000 KM i proveden je postupak javnih nabavki te data saglasnost za potpisivanje ugovora od 10.179 KM. Drugi dio, za nabavku obuće u toku je žalbeni postupak i očekujemo stav Odbora za žalbe kako bi i taj dio priveli kraju“ - pojašnjava Rišljanin.

Dodaje da je odobreno i potpisivanje ugovora za nabavku municije u vrijednosti 10.530 KM.

„Dodatno opremanje policijskih službenika nam je prioritet u radu i stanje ćemo nastojati bar donekle popraviti u saradnji s Kantonom Sarajevo i uz pomoć drugih organizacija, obzirom da je budžet BPK trenutno u krizi.  Na posljednjoj sjednici Vlade razmatrana je informacija o kadrovskoj i materijalno-tehničko opremljenosti policijskih službenika i konstatirano je da stanje nije na zavidnom nivou. Nedostaje nam i kadrova da bi se zadovoljile sve potrebe na području kantona“ - istakla je ministrica unutrašnjih poslova BPK Goražde.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Zastupniku u Saboru KSB-a zapalili automobil

Uhićen muškarac koji je kod bolnice u Mostaru pacijentima na odvikavanju prodavao narkotike

Policiju Brčkog posjetili članovi Asocijacije vojno diplomatskih predstavnika u BiH

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!