Bosna i Hercegovina     | 20.08.2019. 14:57 |

Ministarstvo za boračka pitanja BPK finansira projekte boračkkih udruženja

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 20.augusta (FENA) - Ministarstvo za boračka pitanja Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde finansijski je podržalo deset projekata udruženja koja okupljaju boračku populaciju na području ovog kantona.

Ugovore čija je ukupna vrijednost 57.000 KM danas su potpisali resorni ministar Edin Aganović i predstavnici boračkih udruženja.

Na javni poziv ministarstva pristiglo je 12 aplikacija a odobreno je finansiranje deset projekata boračkih udruženja među kojima je kontinuirani projekat kombi prijoza za koji je izdvojeno 42.000 KM.

„Savez RVI „Sinovi Drine“ BPK Goražde kao i svake godine aplicirao je s projektom prijevoza koji vršimo svakodnevno za kompletnu boračku populaciju na relaciji Goražde -Sarajevo. Takođervršimo i prijevoz na banjsko-klimatsko liječenje u Fojnicu i na Ilidžu, tako da je iznos sredstava isti kao i prethodne godine“ - ojasnio je predsjednik Saveza RVI „Sinovi Drine“ BPK  Safet Sijerčić.

Ministar za boračka pitanja BPK-a ističe da je ukupno 15. 000 KM dodjeljeno za ostale odobrene projekte boračkih udruženja.

„Nažalost, zbog teške situacije u kantonalnom budžetu, to je iznos koji smo mogli izdvojiti ove godine za individualne projekte boračkih udruženja i sredstva su znatno manja nego u prošloj godini. Komisija je izvršila bodovanje i dodjelila sredstva u skladu s kriterijima“ - pojasnio je resorni ministar BPK-a Aganović.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Jačanje kapaciteta za djelatnike škola i predškolskih ustanova za pisanje i provedbu projekata u ŽZH

Dva nova sistema video-nadzora radi unapređenja sigurnosti u saobraćaju na području ZDK

Za liječenje boračke populacije iz TK na raspolaganju pet banja u FBiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo